vineri, 4 decembrie 2009

Renunta la disperare

" In ziua de AZI daca ar fi sa te uiti in jurul tau cea mai frecventa stare pe care o intalnesti e cea de disperare. Lumea e disperata ca e criza, ca si-a pierdut jobul, sau poate ii e frica ca il va pierde, ca nu are bani, ca nu are o relatie asa cum si-o doreste etc.

Cand suntem disperati incercam din rasputeri sa aratam CE suntem, CE putem face, incercam sa demonstram ca si noi meritam, ca si noi trebuie sa fim bagati in seama.

Nu trebuie decat sa fii tu insuti, dar in societatea noastra nu suntem invatati ca e necesar un proces de autocunoastere si ni se pare o tampenie acest lucru.

Gandeste-te in felul urmator: cei care nu te inteleg nu vor fi convinsi de dovezile pe care vrei sa le aduci cu disperare, iar cei care te aprecieaza nu vor avea nevoie de dovezi. Pentru ei este evident cine esti pentru ca te prezinti si tu asa cum esti, autentic.

Va dau cateva exemple: cu totii am trecut prin situatii in care am vrut cu disperare un job. Daca te prezinti la interviu si esti disperat sa obtii acel job, este evident ca nu o sa il iei.

Ceea ce transmiti tu este nesiguranta, iar toate dovezile pe care vrei sa le aduci legate de educatia si experienta ta nu vor mai conta. Frustrarea este pe masura pentru ca tu intotdeauna consideri ca ai facut tot ce trebuia: ai explicat de toate, ai spus CLAR ce experienta ai, doar le-ai spus si ca stii bine limba engleza etc. Si degeaba.

Si au fost momente in care te-ai dus la un interviu si ti-ai spus: daca e sa fie pentru mine o sa fie. Te-ai prezentat asa cum esti, ai fost PREZENT la interviu, nu ai divagat si ai putut creea aceea relatia cu persoana din fata ta incat nu a fost nevoie de dovezi.

Daca e sa vedem aceasta disperare si la nivelul relatiilor, daca esti disperat sa ai pe cineva, pentru ca trebuie si tu sa ai pe cineva, pentru ca e varsta, pentru ca in doi e mai usor etc., nu faci decat sa indepartezi persoanele care ar putea fi interesate de tine. Daca esti OK cu tine si iti doresti o relatie care sa te faca sa te simti implinit pentru ca pur si simplu vrei sa iubesti, atunci aceasta va veni in viata ta fara prea mult efort si mai ales va fi relatia potrivita pentru tine.

Emerson spunea: “Indiferent cine esti, vorbesti atat de tare, incat abia te aud ce spui”.

Explicarea, dovezile, apararea nu fac decat sa te mentina intr-un vartej din care simti ca nu mai poti iesi. Incearca tot timpul sa vezi de ce simti aceasta disperare, ce anume ti-o creaza si incearca sa faci lucrurile altfel, incearca sa fii autentic. Imi vei spune: cum naiba sa nu fii disperat cand stii ca nu ai ce pune maine pe masa? Si eu te intreb: si crezi ca daca disperi te va ajuta sa pui ceva pe masa?

Incearca sa te relaxezi si iti vei da seama ca disperarea doar te consuma pe interior impiedicandu-te sa gasesti solutia la problema ta. In momentul in care constientizezi aceste lucruri, ai realizat de fapt ce important e sa fii tu, iar atunci o sa gasesti toate raspunsurile la problemele tale.

Nu uita este ca este mult mai usor sa fii disperat decat sa iti muti atentia spre tine! Fa alegerea potrivita!"

sursa:http://www.empower.ro/inteligenta-emotionala/renunta-la-a-fi-disperat/#comments

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu