marți, 29 decembrie 2009

LEGILE COSMICE

Asa cum lumea fizica are legile ei, asa si lumea spirituala le are pe ale ei.
Acestea sunt legile spirituale sau legile cosmice.


1. Legea cauzala sau legea KARMEI

Este legea CAUZA si EFECT.
O PUTEM EXPRIMA SI PRIN PROVERBUL " CE SEMENI, AIA CULEGI".
Dupa legea semanatului si a recoltei, daca semanam ceva distructiv, vom recolta tot ceva distructiv. Daca semanam nenorociri si ura, tot de acestea vom avea parte. Daca semanam in pamant grau, vom avea tot grau in procent de suta la suta, nu secara.

Si in functie de cum ne ocupam de samanta noastra si-i acordam atentie, ea creste cu atat mai bine si mai mare, indiferent ce samanta este.

Aceasta lege se mai numeste si legea compensatiei sau legea Karmei ( in sanscrita karma inseamna actiune sau calea actiunii).

Ea se bazeaza pe conceptia potrivit careia noi, oamenii, putem invata sa avem un comportament corect, conform legilor spirituale divine, numai daca simtim noi insine exact ceea ce, intr-un moment din trecut, am pricinuit altor fiinte. In niciun caz nu este vorba aici despre o pedeapsa, asa cum este vazuta adesea de critici sau neavizati.

Mai curand ea serveste maturizarii spirituale prin cunoastere si intelegere in experienta. Aceasta lege are grija ca fiecare om (mai bine zis suflet) sa fie confruntat cu aceeasi problema pana cand o rezolva ( testele pe care trebuie sal e trecem in viata pentru a evolua).
In acest mod, fiecare idee, fiecare sentiment si fiecare actiune devin nemuritoare si se INTORC asupra noastra ca un bumerang. Ea cere de la om intreaga raspundere pentru DESTINUL sau.

Soarta poate fi schimbata. SOarta inseamna ca ceea ce a plecat de la noi se rasfrange asupra noastra insine. Daca a doua zi luam o hotarare care schimba puternic viata intr-o directie constructiva si a iubirii, atunci se schimba si SOARTA noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu