vineri, 4 decembrie 2009

Iubire sau frica

Fiecare vede viata într-un fel personal, însă ea este la fel pentru toti.. diferenta de perceptie te poate face fericit sau nu.. Gândeste-te ce înseamnă sau ce este viata pentru tine, este important să stii si mai ales să fii sincer cu tine. În principiu ai două optiuni, iubirea sau frica.. [...]

Multi oameni, din ignorantă, inconstientă si iresponabilitate ajung să trăiască o viată care nu-i a lor. Trăiesc după clisee ca „viata e o luptă”, „viata e grea”, „tre’ să ai bani ca să..”, etc.. si pentru că nu sunt buni „luptători” se complac în rolul de victimă si „lasă garda jos” (în sensul că devin pesimisti si nu se mai implică să facă ceva pentru binele lor).

Ba mai mult, îsi construiesc scuze sub formă de piedici: „dacă as avea cutare chestie.. as putea face.. altfel nu…”, dacă nu stiu ce.. si uite asa săracii se trezesc victime, doar ca sunt propriile lor victime.

Ei bine fratilor, am mai citit, văzut, cercetat si am ajuns la concluzia că viata este perfectă, este exact cum ar trebui să fie, doar că unii au o „problemă de perceptie”.

Perceptia este cea mai importantă, pentru că ea „reglează” modul în care interactionăm cu societatea. Gândeste-te asa.. cum actionează o persoană care vede viata ca pe o luptă, cum reactionează o persoană care vede viata ca pe ocazie de a cunoaste, sau o persoană care crede că viata este o suferintă continuă si asteaptă să vină viata de apoi si exemplele pot continua..


FERICÍR//E ~i f. 1) Stare de multumire sufletească deplină. 2) Stare de satisfactie deplină.
TRISTÉTE s. f. stare sufletească apăsătoare; mâhnire, amărăciune; melancolie

Felul în care percepi viata te poate face fericit sau trist.. si tu poti shimba felul în care stau lucurile schimbînd lucrurile cărora le dai atentie.. Acordă atentie doar lucrurilor care te fac cu adevărat fericit (cele care îti fac plăcere nu sunt suficiente..).

Un învătat spunea următoarele lucruri: „Dacă totul merge bine, nu ai de ce să te plângi, dacă lucrurile merg prost, nu ai timp să te plângi, atunci ce rost are să te mai plângi vreodată?”.

În loc să te plângi mai bine faci ceva. Dar stai, dacă „gresesti”. Din nefericire multe persoane cred că este o virtute să „nu gresesti”. Asadar se abtin să aibă activităti „nesigure”, numai să nu cumva să gresească; si „fiind fără greseală” vor evidentia cu fiecare ocazie si vor face mare caz din greselile celorlalti. Orice nimic este exacerbat.. samd.


sursa: http://aerosoul.computerica.ro/bruce-lipton-noua-biologie-si-puterea-iubirii/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu