joi, 17 decembrie 2009

Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

Dr. John Gray a scris o carte care a facut inconjurul lumii, prin vanzari, ecouri si aplicabilitate. El scoate in evidenta un fapt simplu, dar pe care il ignoram de cele mai multe ori. Barbatii si femeile sunt fiinte diferite. Au moduri diferite de a-si exprima afectiunea. Au maniere diferite de a traversa perioadele de criza. Si au atitudini diferite atunci cand nu sunt fericiti.

“De ce taci? Nu ma mai iubesti?”
Daca esti baiat si ti s-a intamplat asta, atunci probabil ca intelegi. Vrei sa ramai impreuna doar cu gandurile tale, sa te gandesti bine la ce vei face in continuare. Totusi, esti asaltat de artileria intrebarilor fetei: “De ce nu vorbesti cu mine? De ce nu vrei sa imi spui ce te necajeste? Ma consideri grasa? Ce-ai zice sa luam diseara masa impreuna cu mama mea?”. O fata are nevoie sa vorbeasca. Asa se simte mai bine. Are nevoie sa tipe uneori, sa spuna tot ce are pe suflet. Apoi, totul va fi mult mai bine. Cel putin pentru ea.

Problemele apar cu adevarat atunci cand unul dintre parteneri(de cele mai multe ori, fata) simte ca ofera in acea relatie mai mult decat primeste. Se acumuleaza frustrari, se aduna resentimente, pana cand totul se transforma intr-o bomba cu ceas. Si totul devine ca intr-un film despre inchisorile din Brazilia de pe vremuri. In care detinutii forteaza-forteaza, pana cand reusesc sa transforme totul intr-o adevarata revolta. Apar victime, apar regrete ulterioare si apar noi moduri de a privi vechea relatie. E firul rupt si legat la loc. Cu o evidenta urma, insa.

Sigur ca si baiatul se poate simti neglijat. Sigur ca nu intotdeauna lucrurile arata in acest mod. Insa, ce trebuie sa invatam din aceasta carte(e un adevarat curs de terapie de cuplu) este ca lucrurile sunt mult mai simple in esenta. Le complicam in mod inutil, transformam relatia intr-un adevarat camp de lupta. Si apoi ne intrebam cine a taiat copacii. Asta in timp ce camioanele noastre au motorul pornit si sunt pline de lemne.

sursa:http://www.nonverbal.ro/seductie/2009-01-13-154-barbatii-sunt-de-pe-marte-femeile-sunt-de-pe-venus.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu