joi, 31 decembrie 2009

2010 ce-o sa fie ce-o sa fie??

HOROSCOPUL 2010 PENTRU FIECARE ZODIE AICI

Taci, ca sa asculti ce gandeste celalalt!
(Jupiter in Pesti, Saturn in Balanta)

Chiar din primele zile anului – mai precis pe 19 ianuarie – Jupiter paraseste zodia pe care a influentat-o in ultima perioada (Varsatorul) si incepe sa se familiarizeze cu energiile zodiei Pestilor, zodie pe care o va colinda un pic nesigur pe el pana pe 22 ianuarie 2011. Jupiter in Pesti ne deschide mai mult spre latura spirituala a vietii, ba chiar pe unii dintre noi ne va obliga sa ne amintim de cele sfinte de care poate, furati de lupta pentru lucrurile concrete ale vietii, le-am lasat in asteptare. Sub auspiciile Pestilor, nu vom mai avea aceeasi energie sau indrazneala ca in 2009, adeseori ne vom lasa coplesiti de emotii, de temeri, de ganduri negre, iar problemele de sanatate ne vor obliga sa avem mai mult grija de noi. Nu vom mai dori aceeasi atentie ca inainte, vor aprecia mai mult linistea, izolarea, meditatia, de parca am dori sa ne regasim pe sine, proces de auto-evaluare pe care nu l-am mai facut demult pe noi insine. Cu Jupiter in Pesti, evident Pestii vor fi primii influentati de acest tranzit, dar sunt favorizate si celelalte zodii de apa: Rac si Scorpion.

In toamna lui 2009, Saturn si-a luat ramas bun de la Fecioara pe care a sustinut-o in ultimii ani si a inceput sa-si verse accentele sobre si mature asupra zodiei Balantei. De acum, timp de 3 ani, Balanta este personajul preferat al lui Saturn, planeta care va cladi lent, dar sigur, un alt fundament pentru personalitatea Balantei. Aliat al Balantei si al zodiilor de aer – Gemeni, Varsator - dar dusman de temut al Berbecului, Capricornului si Racului (noroc de Jupiter in Pesti ca il sustine pe acesta din urma!). Saturn ne aminteste lectia rabdarii in cuplu, in parteneriate, in relatia noastra cu ceilalti, ne obliga sa ascultam opinii diferite, sa invatam sa ne armonizam cu altii, cu cei care gandesc sau actioneaza diferit de noi.

Uranus, ca un du-te-vino intre vechi si nou.
(Uranus in Pesti si Berbec)

Uranus parca nu se decide ce vrea anul acesta, pentru ca se afla undeva la granita dintre doua zodii: intre Pesti si Berbec, deci senzatia de incertitudine ne va insoti pe toti pe parcursul anului. Ba incearca sa incheie un capitol parcurgand ultimele grade din Pesti – o zodie de final de zodiac – ba tinde sa inceapa ceva nou, cochetand cu prima zodie a zodiacului, Berbecul, desi parca ar mai astepta un pic, pana ce se va instala, pentru 7 ani, in Berbec.

In 2010, Uranus tatoneaza un pic zodia urmatoare – a Berbecului - doar intre 28.02.-14.08.2010, dupa care, prin mers retrograd se intoarce in Pesti, pe care o va parasi definitiv in 12 martie 2011. Din cauza acestei instabilitati a lui Uranus, vom avea o senzatie ciudata de du-te-vino, penduland intre vechi si nou, intre a termina si a incepe, de aceea ar fi bine ca acum doar sa ne informam si sa ne pregatim sufleteste pentru ceea ce urmeaza si am vrea sa schimbam, lasand gesturile concrete de schimbare pentru 2011. Acum e bine sa vedem ce a ramas nerezolvat din tot ce am construit in viata noastra de pana acum si sa ne invatam lectiile de rigoare.

Pluto, profesorul sever al destinului. (Neptun in Varsator, Pluto in Capricorn)

Neptun si Pluto nu sunt actori principali anul acesta. Pluto a fost anul trecut, cand a intrat in Capricorn iar Neptun va intra in lumina reflectoarelor abia la anul, cand se va instala pentru multi ani in Pesti. Nu inseamna ca nu au si ele un cuvant de spus in 2010. Prin aspectele rare pe care le formeaza acum – conjunctia Jupiter-Neptun, si o serie intreaga de cuadraturi de la Pluto – vor avea efecte nu tocmai placute asupra noastra.

E un an cu aspecte planetare rare si grele - cum ar fi opozitia Saturn-Uranus sau conjunctia Jupiter-Uranus – care au pentru noi si stari conflictuale aprinse intre vechi si nou, intre ce trebuie si ce am dori sa facem, dar ne confera si curajul de a merge pe cai care nici nu stim foarte clar unde duc. Ne vom zbate aproape zadarnic in aceasta lupta de „trebuie sa” si „vreau sa”, pentru ca finalul lui 2010 ne va pune in fata implacabilului care ne arata ce ne este dat sa facem! Conjunctia lui Pluto cu Nodul Nord de pe ultima suta de metri a anului 2010 ne va da o lectie severa, ca un profesor exigent, prin care, practic... ne mai vine mintea la cap!

Fii rabdator si serios! (Nodul nord in Capricorn)

Indemnul anului: ai rabdare, actioneaza lent si rational, nu te lasa furat de vise si iluzii, fii pragmatic, serios, cu picioarele pe pamant, asuma-ti responsabilitati, comportate-ca un om matur, cu capul pe umeri si picioarele pe pamant, nu te aventura, construieste lent si cu cap. Afirma-te, arata ce poti, concentreaza-te asupra rolului tau in lume, fii cel mai bun, castiga definitiv, prin valoarea ta, respectul si admiratia lumii, iesi in fata, tinteste sus, atinge-ti marile scopuri. Succes!



sursa: http://www.acvaria.com/2010.php?p=horoscopul_anului

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu