joi, 17 decembrie 2009

Femeile innebunite de barbatii curtenitori

Barbati, va place flirtul? Ar trebui, pentru ca aceia dintre voi care sunt zambitori si plini de energie au cele mai mari sanse de a atrage atentia femeilor in perioada lor de maxima stralucire, adica atunci cand sunt fertile.

Cercetatorii de la Universitatea Portsmouth, Marea Britanie, au descoperit ca atunci cand sunt la ovulatie (la mijlocul ciclului menstrual, deci fertile), femeile prefera barbatii a caror expresie faciala indeamna la flirt.

"Daca vrem sa atragem pe cineva la petrecerea de Craciun, flirtul fara ocolisuri este perfect", spune dr. Edward Morrison, expert in evolutionism, adaugand in plus ca "abilitatea de a citi pe chipul cuiva si a interpreta mesajele transmise, dublata de capacitatea de a raspunde acestor mesaje prin intermediul expresiei, mareste sansele de succes la capitolul flirt".

Expertii spun ca flirtul este ceva destul de greu de studiat intrucat, din pricina caracterului subtil, il percepem fara sa fim constienti de acest lucru. Insa, se pare ca influenteaza in mod decisiv gradul de atractivitate al fiecaruia dintre noi. Practic, persoanele care au flirtul in sange, fiind pregatite de atac oriunde si oricand, sunt considerate a fi mult mai atractive decat cele care sunt mai sobre.

Ce inseamna ca figura cuiva sa transmita prin toti porii ideea de flirt? Studiile arata ca miscarile fetei sunt cele care determina acest lucru, cu cat chipul este mai animat, cu atat este mai interesant pentru sexul opus. In plus, din aceleasi studii reiese ca femeile pot sa recunoasca aluziile specifice pe chipul unui barbat.

In ciuda acestor dezvaluiri, cercetatorii si-au pastrat totusi capul pe umeri: "stiinta mai are de strabatut cale lunga pana sa descopere formula magica ce i-ar putea ajuta pe barbati sa atraga cat mai multe femei"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu