miercuri, 3 februarie 2010

Semnificatia numelui - Alexandru

Pentru ca majoritatea persoanelor care mi-au venit in ajutor in ultima vreme poarta numele asta, cred ca semnificatia etimologica se potriveste chiar foarte bine.


Alexandru

Semnificatie: Alexandros = aparatorul; alexein = a apara, a veni in ajutor

Provenienta: cuvant grecesc

International:
Acest nume este folosit in Israel, Germania, Anglia, Grecia, Franta, Norvegia, Suedia si Danemarca. Sursa este Alexandros, un nume masculin grecesc, care inseamna “protector al barbatilor/oamenilor.”

Porecle de la Alexandra ar fi: Alex, Alexa, Alexi, Alexia. Aceasta a fost numele original al zeitei grecesti, Hera.

Numele a fost facut popular in vechime de catre conducatorul Alexandru cel Mare. In timpul cuceriririlor multor tari cunoscute, de la Egipt la India, Alexander a dat numele sau mai multor orase.

Culoare reprezentativa: Rosu
Rosul exprima bucuria, energia debordanta, caldura si … trepidatia, agitatia. Este cea mai puternica dintre culori, fiind extrem de stimulanta si activa. Ar putea fi minunat aplicata pe peretii holului de la intrare sau intr-un foaier. Nuantele de rosu cald utilizate in sufragerie invita la intimitate.

Numerologie:


Expresia numarului 1 il indica pe managerul experimentat, inzestrat cu abilitati administrative remarcabile.

Trebuie sa-ti perfectionezi calitatea de bun conducator, director de vanzari sau promotor. Ai la indemana tot ce este necesar pentru a deveni o persoana originala cu o abordare creativa a problemelor de rezolvat si mult spirit de initiativa.

S-ar putea sa ai nevoie de cineva in urma ta, care sa se ocupe de detalii, dar tu esti acela care poate sa puna lucrurile in miscare si sa le transforme in fapte.

Ai o minte sclipitoare si sti sa o folosesti pentru a promova. Astfel, ai mari posibilitati de a obtine realizari importante si recompense financiare.

Adesea, aceasta expresie apartine cuiva care conduce o afacere sau lupta sa se realizeze prin propriile calitati si eforturi. Nu ai nevoie de supraveghere, preferand sa lucrezi pe cont propriu fara prea multe constrangeri. Esti deopotriva ambitios si hotarat.

Trebuie sa ai incredere si sa te bizui pe propriile puteri deoarece ai o vointa de fier si curajul de a-ti sustine punctul de vedere.

Desi te temi de singurate, doresti sa fii lasat in pace.

Ti-e teama de rutina si de lipsa de perspectiva. Adesea iei startul prea devreme de frica sa nu ramai in urma. Atributele negative ale Expresiei lui 1 sunt egocentrismul si o abordare egoista a vietii. Acesta este un numar agresiv si daca este prea accentuat este greu de suportat.

Nu trebuie sa fi excesiv de agresiv pentru a-ti indeplini destinul. Numarul 1 are instinctul natural de a domina si a fi seful; aderand la ideea de a fi pe primul loc. Repet, nu trebuie sa domini si sa distrugi pentru a avea succes si a ajunge in varf.

Personalitati istorice care au purtat numele:


- Alexandru, nume a opt papi. Mai importanti: Alexandru III (Rolando Bandinelii) (1159-1181)si Alexandru VI (Rodrigo Bargia) (1492-1503)
- Alexandru, numele a patru regi ai Macedoniei antice, din dinastia Argezilor: Alexandru III cel Mare (cel mai important)
- Alexandru din Afrodisia (sf. sec. II – in. sec. III), filozof grec
- Alexandru, Constantin (n. 1953, Constanta), luptator roman de greco-romane (categoria 48 kg)
- Alexandru, Ioan (n. 1941, sat Topa Mica, jud. Cluj), poet roman
- Alexandru, Maria (n. 1939, sat Plugova, jud. Caras-Severin), jucatoare romana de tenis de masa
- Alexandru,Tiberiu (n. 1914, Ilimbav, jud. Sibiu), muzicolog roman
- Alexandru I, rege al Greciei (1917-1920)
- Alexandru Aldea, domn al Tarii Romanesti (1431-1436).
- Alexandru cel Bun, domn al Moldovei (1400-1432)
- Alexandru I. Cuza
- Alexandru Lapusneanu
- Alexandru Macedon (356-323 i.Hr.), rege al Macedoniei (336-323 i.Hr.)
- Alexandru II Mircea, domn al Tarii Romanesti (1568-1574 si 1574-1577)
- Alexandru Todea (n. 1912, teleac, jud. Mures), cleric roman


srusa: http://numeletau.wordpress.com/2008/09/21/alexandru/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu