joi, 11 februarie 2010

Prietenie sau nu

Prietenia ideala

Prietenia barbat - barbat vs. femeie - femeie vs. barbat - femeie?


Cam care este relatia in care iti gasesti cel mai bun prieten, relatia: barbat cu barbat, femeie cu femeie sau barbat cu femeie. Un subiect tabu, ar spune unii, relatia dintre persoanele de acelasi sex si persoanele de sex opus a fost trecuta cu vederea, iar cineva trebuia sa clasifice si acest subiect.

Prietenia intre persoane de acelasi sex

Ok, barbat - barbat si femeie - femeie! Involuntar, imi aduc aminte de un banc celebru care circula foarte des pe messenger si pe mail:

Prietenia dintre femei: O femeie nu vine acasa intr-o noapte, spunandu-i sotului ca a dormit la o prietena. Barbatul suna cele 20 de prietene ale sotiei sale, dar toate spun ca nu stiu nimic despre asta.

Prietenia dintre barbati: Un barbat lipseste de acasa intr-o noapte, spunandu-i sotiei ca a dormit la un prieten. Femeia suna cei 10 prieteni ai barbatului - 8 dintre ei confirma faptul ca a ramas peste noapte la ei, iar 2 pretind ca sotul este inca acolo.

Ok! Se spune ca prietenia dintre barbati este o prietenie adevarata, sincera si fara cusur.

Cele mai stranse prietenii din istorie au fost legate intre barbati, fiind caracterizate de curaj, sacrificiu fizic si financiar, barbatii ajutandu-si semenii la ananghie.
Dar sa nu uitam ca doi barbati nu vor fi niciodata prieteni foarte foarte apropiati, impartasindu-si sentimente de compasiune sau plangandu-si pe umar unul altuia. Aceste iesiri sentimentale fiind caracteristici nemasculine si cum ar spune unii: "Putin cam gay!".
Oricum, din ce am observat, cele mai adevarate prietenii sunt cele intre barbati. Cel mai bun prieten nu-ti va fura prietena ( in majoritatea cazurilor, desigur, ca exista si exceptii, aviz amatorilor ), nu te vorbeste pe la spate, iti acopera spatele la nevoie ( a se vedea exemplul de mai sus ), nu e invidios pe hainele tale de firma si mai presus de toate, se bucura pentru succesele tale. Motivele nu le stiu, poate sa fie o legatura genetica mai speciala intre barbati sau poate pur si simplu asa sunt ei .

Barbatii parca au si mai multe lucruri pe care pot sa le faca impreuna, merg la meciuri, fie ele la TV sau pe stadion, merg si sa joace fotbal, baschet sau orice sport impreuna, merg seara la o bere, la biliard si nu in ultimul rand, la celebrele ture de Magheru. Nu vei vedea niciodata un barbat sa mearga la un magazin sa isi cumpere o pereche de jeans doar pentru ca prietenul lui are acelasi model, dar cum tu sa nu ai? Dar de cate ori un barbat s-a dus sa planga pe umarul altui barbat ca l-a inselat prietena/nevasta? Va spun eu, niciodata.


O alta teorie este ca femeile sunt mai sensibile, si astfel pot deveni ( oare chiar pot? ) mai prietenoase. Asta le face sa fie mai apropiate intre ele, nu ca barbatii, din punct de vedere sentimental. Pot fi capabile si de o empatie mai mare presupun.

Nu este rezultatul unui studiu de piata, dar femeile pot vorbi ore in sir despre pantofi si rochii, discutie care pe unii i-arduce la disperare.


Prietenia intre persoane de sex opus

Aici avem prietenia intre barbat - femeie. Un subiect ceva mai dificil si mai tabu, dar din multe observatii, pot spune ca este foarte greu sa realizezi asa ceva, posibil, dar foarte greu. Acest lucru se datoreaza faptului ca, de mai sus reiese, o femeie cu un barbat nu pot discuta 7 ore despre rochii sau papuci si nici ca nu pot merge sa joace fotbal impreuna.

Prietenia dintre o femeie si un barbat poate fi mai " colorata " pentru simplu fapt ca, atunci cand iti faci un prieten mai apropiat de sex opus, incerci sa cauti raspunsuri la ceea ce te framanta pe tine.

O prietenie de genul acesta poate fi mai interesanta si, trebuie sa recunosc, mai sincera. Este o prietenie… complementara. Are si minusurile ei, dar si plusurile ei. Amandoi au multe de invatat, despre celalalt sex, dintr-o astfel de relatie, asa ca domnilor puneti-va mintea la contributie si incercati sa gasiti o fata care sa va fie un bun confindet, daca pot spune asa!

Oricum ar fi, trebuie sa vedem relatia de prietenie dintre doi oameni asa cum este si cu ceea ce presupune ea: incredere, sustinere reciproca, ajutor, comunicare, loialitate. Si la urma urmei, o prietenie, fie ea intre persoane de acelasi sex sau sex opus, depinde in primul rand de calitatea indivizilor care o creeaza, de capacitatea lor de a trece peste barierele impuse de sex sau de stereotipurile care apar mereu.



sursa: Men's Health

articol Andrei Bulau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu