luni, 8 februarie 2010

Secretele tineretii fara batranete .. Vinul rosu

Medicii au găsit secretul îmbătrânirii lente şi frumoase. Acesta se bazează pe controale de prevenţie la medic, o alimentaţie recomandată de nutriţionist şi un creier liniştit.

Totul pleacă de la creier şi de la stomac. Vinul roşu, ceaiul verde şi condimentul curry sunt trei ingrediente ale unei alimentaţii, care ne va face să arătăm trăznet şi la 45 de ani. Am specificat această vârstă căci de la ea, spun specialiştii, trebuie să începem să ne facem griji că organismul ne îmbătrâneşte. Cele trei ingrediente nu trebuie consumate în exces, dar un pahar de vin roşu, patru căni de ceai verde şi o cantitate normală de curry în mâncare, în fiecare zi, sunt antioxidanţi care menţin tinere celulele corpului nostru.

Specialiştii spun însă că o alimentaţie sănătoasă trebuie corelată cu un somn bun - şase-opt ore de repaos într-o cameră fără telefon mobil, fără conexiune wireless la internet, fără radio-deşteptător şi fără televizor.

În plus, nu trebuie să ne stresăm, să ne enervăm sau să ne supărăm. Toate acestea omoară neuronii. Trebuia să mai adăugăm şi faptul că fumatul este extrem de nociv? Îmbătrâneşte pielea, consumă vitaminele E şi C din organism şi intoxică celulele.

Potrivit unui studiu al Fundaţiei Ana Aslan, toţi tinerii intervievaţi, dar şi 87% dintre femeile mature consideră că asigurarea sănătăţii costă mulţi bani. Peste 70% dintre subiecţi consideră şi că o stare de sănătate mulţumitoare este determinată de un nivel mai scăzut al stresului, 60% că secretul stă în controale periodice la medic şi 47%, în a face ceea ce-ţi place. Totuşi, 30% dintre repondenţi nu au fost decât o dată la medic în ultimul an şi 9% nu au fost deloc.

sursa: http://www.realitatea.net/vinul-rosu--ceaiul-verde-si-condimentul-curry---secretele-tineretii-fara-batranete_146296.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu