joi, 18 februarie 2010

Excelent articol despre DESTIN

Cam toata lumea a auzit de destin. Si nu toata lumea stie prea bine ce e acela destin. Si, bineinteles, cam toata lumea are o tresarire cand aude de destin.


Daca ar fi sa faci o lista cu sinonime pentru 'destin', ce ai trece pe acea lista? Te-ai conforma in mod inconstient celor poate 95% dintre oameni care ar trece 'fatalitate', 'predestinare', 'karma', 'drum pe care nu il poti schimba', 'ce ti-e scris in frunte ti-e pus' si alte cuvinte 'inalt motivationale'?

Sau ai accepta ca pur si simplu nu stii cam cum sta treaba cu destinul asta si ai fi astfel in cei 1% care evita sa isi dea cu parerea despre ce nu cunosc cu adevarat?

Sau ai accepta o alta idee? Ca de pilda:
Poti sa accepti ca destinul este ceva ce primesti la nastere, ca un fel de drum care este deja stabilit pentru tine de catre cineva din afara ta, mult mai puternic decat tine, oricum. Astfel, indiferent de ceea ce faci in viata, totul este simplu pentru ca nu te poti abate de la drum (de fapt, tot ceea ce faci este deja 'in drum'). Si, bineinteles, 'bonusul': nu ai nici o responsabilitate in ceea ce priveste ceea ce faci. Pentru ca, nu-i asa, destinul este dat.

Poti sa accepti ca destinul este drumul care abia acum incepe.

Acum, cand citesti acest articol si cand incepi sa accepti ca tu esti cel / cea care isi creeaza propriul destin. Zi de zi, clipa de clipa, cum imi place sa spun pentru a accentua faptul ca zilele sunt facute din clipe. Zi de zi, clipa de clipa... Aici si acum. Poti incepe sa accepti ca tot ceea ce esti, faci, simti si ai acum determina destinul tau.
Bine-bine, o bucatica din destin pentru ca, de fapt, destinul tau este alcatuit din 'clipe de acum' insirate una dupa alta. Bineinteles, bonusul la treaba asta este ca esti pe deplin responsabil de ceea ce creezi cu mintea si inima ta. Uneori si cu mainile si picioarele tale. Hai cu tot corpul uneori!:)

Acum iti este clar ca 95% dintre oameni sunt indragostiti 'pana cand moartea ii va desparti' de prima varianta? Pentru ca, slava Domnului, nu sunt responsabili pentru ei! Ce bucurie mai mare poate primi un om pe lumea asta?

Ceea ce nu stiu ei este faptul ca aparent nu sunt responsabili. Pentru ca in realitate sunt.( poti spune ca sunt responsabili de pasivitatea lor).
De exemplu, poti ajunge sa spui la un moment dat despre tine ca nu existi, ca totul e un vis.:)) Foarte bine. Asta insa nu anuleaza faptul ca nu ai cum sa nu existi. Pentru ca, intr-adevar, nu ai cum sa nu existi. Existi fie ca vrei, fie ca nu. Te-am bagat in ceata? Foarte bine. Ceata te ajuta sa fii mai atent/a la drum!

Poti ajunge sa spui la un moment dat despre tine ca nu existi, ca totul e un vis. Foarte bine. Asta insa nu anuleaza faptul ca nu ai cum sa nu existi. Pentru ca, intr-adevar, nu ai cum sa nu existi. Existi fie ca vrei, fie ca nu.

Asadar, acum, ca stii acestea, ce alegi? 4%, 95% sau inca alegi 1%? Daca nu alegi 4%, posibil sa fie nevoie de mai multa ceata pentru tine ca sa fii atent la drumul pe care mergi.

Unii oameni nu pricep decat atunci cand e ceata si mai e si intuneric.

Atunci se pierd in ceata si in intuneric si incep sa se regaseasca.

Nu intelegi nimic din ceea ce iti scriu aici? Stai linistit, mintea ta pricepe. Si inca cum! Pentru ca nu am scris acest articol pentru tine.
Stiu ca poate nu am cum sa te conving sa te uiti in viitor la destinul tau care a inceput cu ceva vreme in urma si se continua acum.
Stiu ca e posibil sa ramai la ideea ta cu destinul primit la nastere (ca, deh, e o mare bucurie sa primeste ceva ca destinul la nastere, nu? Te nasti astfel cu ceva!).

De aceea mintii tale am scris acest articol. Pentru ca ea pricepe.
Si ai sa vezi cum iti schimbi perceptia despre tine insuti / insati.
Si ai sa vezi cum te 'trezesti' intr-o zi responsabil/a pentru ceea ce esti, faci, simti si ai.
Si, bineinteles ca o sa te intrebi ce e cu tine. Si o sa iti dai singur/a raspunsul: 'Cred ca am schimbat macazul! Cred ca sunt acum intre cei 4%!'

Foarte bine.

Nu crede nimic din ceea ce iti scriu aici! N-are rost. Daca spun prostii? Iti dai seama cum o sa te simti daca tu crezi tot ceea ce am scris eu aici si apoi se dovedeste a nu fi adevarat? Nu e prea placut pentru confortul tau psihic, nu?

De aceea, te indemn: exagereaza!
Exagereaza in una dintre cele doua variante, cea cu destinul care vine din trecut si cea cu destinul care se construieste in viitor. Du-le la extrem!
Daca tot e sa crezi in ceva, crede cu toata taria! Nu asa... de florile marului. Du-te la extrem! Si vezi ce iese! Ce ai de pierdut? Destinul? Oricum ti-l faci tu, asa ca nu ai cum sa il pierzi. Si chiar daca il pierzi, iti faci altul. Ce poate fi atat de greu?


Toate cele bune si, bineinteles, exagereaza! Vezi ce iese!

de Romeo Cretu

SURSA:http://www.121.ro/content/show_article.php3?article_id=7380&page_nr=2

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu