miercuri, 11 noiembrie 2009

Rezervorul de Iubire


Te simţi împlinit şi poţi dărui altora iubire sau atenţie doar atunci cînd îţi oferi ţie mai întîi acest dar; nu poţi da altcuiva ceea ce tu nu ai deja.
Închipuieste-ţi că sufletul tău e ca un rezervor de iubire; cu cît e mai plin, cu atît ai mai multe resurse pentru a te simţi bine şi a le dărui celorlalţi toată dragostea ta.
Cu cît rezervorul e mai gol, cu atît te simţi mai nefericit, mai dezamăgit şi mai frustrat atunci cînd dăruieşti ceva şi celălalt nu îţi răspunde pe măsură.

Atunci cînd nu ai suficientă iubire pentru tine, te priveşti fără dragoste, te critici şi nu poţi pune acest sentiment în ceea ce faci pentru alţii, iar ei simt acest lucru. Pentru a avea rezervorul sufletesc plin de iubire trebuie să te concentrezi zilnic pe nevoile tale, să fii atent la tine, la semnalele corpului tău, la emoţiile tale, să te relaxezi, să te bucuri şi în general să faci tot ce îţi stă în putinţă pentru a-ţi arăta cît de mult te preţuieşti, indiferent de situaţiile prin care treci. Umple-ţi rezervorul cu iubirea pe care ţi-o dăruieşti TU, necondiţionat şi nu aştepta să o găseşti la ceilalţi înainte de a o găsi în tine. Atunci cînd încercăm să le oferim altora iubirea noastră fără a ne iubi mai întîi, nu reuşim niciodată să le cîştigăm aprecierea, deşi paradoxul este că tocmai de aceea facem uneori aceste gesturi, pentru a primi înapoi cît mai multă dragoste sau pentru a ne alimenta rezervorul interior golit. Noi ne simţim însă cu adevărat iubiţi doar atunci cînd ne iubim pe noi aşa cum sîntem şi ne dăruim zilnic dovezi de dragoste. Caută iubirea în tine, nu în afara ta, umple-ţi singur rezervorul cu dragoste şi apoi vei putea oferi si celorlalti iubire neeconditionata, astfel te vei simţi minunat în fiecare zi!

sursa: http://www.jurnale.ro/Daniela_DUMITRIU__C_t__dragoste_ai_pentru_tine_-e5812-70301.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu