vineri, 13 noiembrie 2009

Nu-ti fie teama sa incepi o noua viata!

Fie azi prima zi din noua ta viata!

Unii oameni se trezesc in fiecare dimineata simtindu-se deziluzionati si coplesiti. Cand se privesc in oglinda, toate esecurile si dezamagirile le revin in gand.

Acest lucru se intampla cu precadere acelora care au in jurul lor oameni incarcati cu energie negativa.
Nici prin gand nu le trece ca au inauntrul lor puterea de a schimba toate aceste si de a incepe efectiv sa traiasca si sa se bucure de viata. Simt ca nu sunt suficient de puternici pentru a schimba acel ceva din viata lor care nu functioneaza cum trebuie.

Viata este insa ce faci tu din ea. Fiecare dintre noi avem forta de a ne face visurile sa devina realitate. Uneori este necesar doar un stop de creativitate si incurajare, dar daca vrei ceva din tot sufletul, orice este posibil.

Primul pas in a incepe o noua viata este sa reflectezi asupra acelor momente din viata cand te-ai simtit cu adevarat fericit. Deseori, ne revin astfel amintiri din copilarie, precum fugaritul fluturilor, joaca in nisip, inaltatul unui zmeu, inotatul sau jocul cu animalele. Fiecare dintre noi are niste lucruri in viata care ii aduc fericire, sau i-au adus la un anumit moment. Daca iti face placere sa citesti, sunt atatea posibilitati in alegerea unei carti care sa te ajute sa te lamuresti ce ar trebui sa faci cu viata ta si cum sa ti implinesti visurile. “Wishcraft” , de Barbara Sher, este una dintre aceste carti. Fiecare dintre noi merita sa se trezeasca in fiecare zi simtindu-se fericit si crezand copilareste ca lumea este un loc frumos si fericit.

Cheia este sa te gandesti la ce anume trebuie schimbat in viata ta, iar daca schimbarea ce trebuie facuta este legata de cariera, sa stii ca ai puterea inauntrul tau de a reusi.

Al doilea pas este sa te decizi care sunt scopurile tale. Vrei sa ai o familie fericita? Cheia este sa inlaturi toate influentele negative din cercul tau familiar. Daca ceilalti membri ai familiei sunt sursa de energie negativa si de conflicte, nu-ti fie frica sa mergi mai departe. Mult prea des oamenii se simt obligati sa ramana aproape de familiile lor, in loc sa-si intinda aripile si sa-si traiasca propria viata. Daca te simti captiv intr-un loc de munca sau o cariera pe care le urasti , gaseste ceva diferit. Nu renunta la idealurile tale doar pentru ca par imposibile sau egoiste.

O data ce te-ai decis care sunt obiectivele tale, asterne pe hartie persoanele al caror ajutor ti-ar fi de folos. Contacteaza persoane care au relatii in diferite domenii de lucru, care iti pot facilita o legatura catre o noua locuinta sau ce altceva simti ca ai nevoia se schimbi. Oamenii sunt in general bucurosi sa-i ajute pe altii sa-si indeplineasca visurile si obiectivele. Ar putea fi chiar necesar sa o iei de la capat cu studiile (chiar daca ai 30 de ani!) si sa reinnoiesti vechile priceperi sau sa capeti unele noi. Un imprumut studentesc poate fi o idee buna daca te gandesti sa-ti schimbi locuinta.

Urmatorul pas este sa iei o gura de aer si sa crezi in tine. O data ce ai inteles ce anume te face fericit, fa-ti un plan sa devina realitate. Sa traiesti cu frica si regret e acelasi lucru cu a nu trai deloc. Inceperea unei noi vieti este o aventura captivanta! O data ce ai pace in viata ta, este mult mai usor sa te concentrezi pe obiective. Este mai usor si sa gasesti curajul sa-ti urmaresti visurile. Nu lasa pe nimeni sa-ti rapeasca rasaritul sau sa te dea inapoi de la ceea ce iti doresti…

Sursa : http://www.e-psiho.ro/cum-sa-incepi-o-noua-viata

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu