vineri, 13 noiembrie 2009

Pets..:)

Animalele de casa, numite si la noi “pets” au insa o influenta enorma asupra sanatatii si bunei noastre dispozitii.

Este nevoie sa petrecem doar 15-30 de minute pe zi in compania unei pisici sau a unui caine ca sa fim mai putin nervosi sau stresati.

In organismul nostru se petrec reactii hormonale, ducand la cresterea de serotonina, hormonul starii de bine. Prezenta animalelor de companie in viata nostra s-a dovedit a fi benefica si pentru sanatate; tensiunea, colesterolul si ritmul cardiac sunt reglate cumva de animalute.

Un studiu facut timp de 20 de ani in SUA arata ca detinatorii de pisici au inima mai protejata cu 60 % decat cei care nu au animale, riscul de infarct fiind mult diminuat. Psihologii recomanda celor care sufera de depresie sa-si cumpere un pet, iar daca vrem sa facem miscare in aer liber, cainii sunt companionii perfecti. Ba chiar o rasa de caine fara par din Mexic este folosita pentru tratamentul diferitelor afectiuni umane care necesita caldura. Pur si simplu cainele este dresat sa stea peste organul care trebuie tratat.

In plus, copiii care cresc in case alaturi de animele, dezvolta mult mai rar alergii, astm, au un sistem imunitar mult mai puternic si un comportament mult mai bland si mai responsabil.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu