luni, 30 noiembrie 2009

Rasul

Pentru un umorist, rasul este pentru om ce este berea pentru presiune. Iar pentru medic, rasul este un medicament capabil sa previna si sa vindece numeroase boli.

Da, putem sa scriem sub forma de aforism ca: “Cuvintele care ne fac sa radem au puterea de a vindeca raul care ne face sa suferim” si sa inlocuim faimoasa expresie “mor de ras”, total nejustificata, cu una mai apropiata de realitate: “ma vindec prin ras”.

Dar persoanele care au darul de a ne face sa radem, prin vocatie sau meserie, sa fie asigurate ca nici un organism oficial de sanatate medicala sau farmaceutica nu a dat in judecata pe cineva care practica aceasta activitate salutara pentru exercitarea ilegala a medicinei.

Daca trebuie sa recunoastem ca din antichitate intelepciunea populara a asociat mereu rasul, veselia si buna dispozitie cu sanatatea, starea de bine si longevitatea, abia de curand s-a demonstrat ca aceasta constatare empirica poate fi considerata ca o informatie medicala explicata si verificata.

Asa cum explica doctorul Rubinstein in cartea sa “Psihosomatica rasului”, rasul este un fenomen uman complet care joaca un rol fundamental la intersectia manifestarilor musculare, respiratorii, nervoase si psihice ale individului.

Un exemplu celebru in ceea ce priveste puterea rasului este cel al lui Norman Cousins, redactor sef la celebra revista Americana “Saturday Review”. Acesta era atins de o boala misterioasa a colagenului pe care medicii dintr-un mare spital new-yorkez unde a fost ingrijit au considerat-o ca fiind ireversibila.

Norman Cousins a decis sa se ingrijeasca singur, dupa cum dorea el. S-a inchis intr-o camera a unui hotel placut avand ca medicamente casete video umoristice pe care le lua pe cale vizuala in doze extrem de ridicate, ca hrana toate mancarurile care ii placeau cu multa vitamina C, ca medici doar oamenii care ii povesteau istorii vesele, amuzante. In cateva luni era complet vindecat, vindecarea fiind controlata si confirmata medical.

Stiati ca studii medicale foarte serioase in domeniul cardiologiei au aratat ca rasul este o arma dintre cele mai eficace in prevenirea accidentelor cardio-vasculare? Stiati ca un ras nebun este la fel de benefic ca 10 minute de relaxare si ca este cea mai buna terapie naturala pentru a lupta impotriva stresului? In sfarsit, stiati ca doar 3 minute de ras echivaleaza cu 15 minute de exercitii fizice intense?

Rasul este o manifestatie biologica a unei stari de placere care este absolut esentiala pentru a ramane sanatosi. Ca este homeric, din inima, in hohote, cu lacrimi, este dovedit ca rasul este stapan nu numai pentru a preveni numeroase tulburari si boli, dar si pentru a ajuta in vindecarea unui numar mare al acestora.

Nu pierdeti nici o ocazie de a rade. Cautati sistematic persoane, carti, desene, filme, spectacole, emisiuni radio sau de televiziune si site-uri susceptibile sa va faca sa radeti. De ce sa nu organizati la dvs. acasa sedinte de ras impreuna cu prietenii, asa cum fac inca populatiile primitive din Africa, ce stiu in mod empiric ca rasul este excelent pentru sanatatea lor.

Daca este sa credem cele mai recente statistici, oamenii rad din ce in ce mai putin de cateva decenii incoace, iar acest lucru constituie probabil o explicatie plauzibila, partial, dar sigur reala, a cresterii consumului de medicamente. De altfel, medicina a inceput sa experimenteze aceasta terapie naturala in anumite cazuri de boli grave, avand chiar rezultate excelente.

Atunci… de maine, ca sa va simtiti mai bine in propria piele, radeti zilnic fara restrictii, retineri sau tabu-uri. Amintiti-va ca este mai bine sa radeti decat sa plangeti. Rasul este o adevarata terapie naturala. Este un calmant perfect, caci este agreabil, gratuit, suportat de corp in doze foarte mari, fara contraindicatii sau efecte secundare dezagreabile, non alergic, fara data de expirare si utilizabil toata viata.

Va recomandam sa il folositi fara nici o moderatie pentru a trai fericiti, pana la adanci batraneti si sanatosi.

sursa:http://www.medicina-naturista.ro/stil-de-viata/rasul-si-efectele-sale-benefice.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu