joi, 31 decembrie 2009

2010 ce-o sa fie ce-o sa fie??

HOROSCOPUL 2010 PENTRU FIECARE ZODIE AICI

Taci, ca sa asculti ce gandeste celalalt!
(Jupiter in Pesti, Saturn in Balanta)

Chiar din primele zile anului – mai precis pe 19 ianuarie – Jupiter paraseste zodia pe care a influentat-o in ultima perioada (Varsatorul) si incepe sa se familiarizeze cu energiile zodiei Pestilor, zodie pe care o va colinda un pic nesigur pe el pana pe 22 ianuarie 2011. Jupiter in Pesti ne deschide mai mult spre latura spirituala a vietii, ba chiar pe unii dintre noi ne va obliga sa ne amintim de cele sfinte de care poate, furati de lupta pentru lucrurile concrete ale vietii, le-am lasat in asteptare. Sub auspiciile Pestilor, nu vom mai avea aceeasi energie sau indrazneala ca in 2009, adeseori ne vom lasa coplesiti de emotii, de temeri, de ganduri negre, iar problemele de sanatate ne vor obliga sa avem mai mult grija de noi. Nu vom mai dori aceeasi atentie ca inainte, vor aprecia mai mult linistea, izolarea, meditatia, de parca am dori sa ne regasim pe sine, proces de auto-evaluare pe care nu l-am mai facut demult pe noi insine. Cu Jupiter in Pesti, evident Pestii vor fi primii influentati de acest tranzit, dar sunt favorizate si celelalte zodii de apa: Rac si Scorpion.

In toamna lui 2009, Saturn si-a luat ramas bun de la Fecioara pe care a sustinut-o in ultimii ani si a inceput sa-si verse accentele sobre si mature asupra zodiei Balantei. De acum, timp de 3 ani, Balanta este personajul preferat al lui Saturn, planeta care va cladi lent, dar sigur, un alt fundament pentru personalitatea Balantei. Aliat al Balantei si al zodiilor de aer – Gemeni, Varsator - dar dusman de temut al Berbecului, Capricornului si Racului (noroc de Jupiter in Pesti ca il sustine pe acesta din urma!). Saturn ne aminteste lectia rabdarii in cuplu, in parteneriate, in relatia noastra cu ceilalti, ne obliga sa ascultam opinii diferite, sa invatam sa ne armonizam cu altii, cu cei care gandesc sau actioneaza diferit de noi.

Uranus, ca un du-te-vino intre vechi si nou.
(Uranus in Pesti si Berbec)

Uranus parca nu se decide ce vrea anul acesta, pentru ca se afla undeva la granita dintre doua zodii: intre Pesti si Berbec, deci senzatia de incertitudine ne va insoti pe toti pe parcursul anului. Ba incearca sa incheie un capitol parcurgand ultimele grade din Pesti – o zodie de final de zodiac – ba tinde sa inceapa ceva nou, cochetand cu prima zodie a zodiacului, Berbecul, desi parca ar mai astepta un pic, pana ce se va instala, pentru 7 ani, in Berbec.

In 2010, Uranus tatoneaza un pic zodia urmatoare – a Berbecului - doar intre 28.02.-14.08.2010, dupa care, prin mers retrograd se intoarce in Pesti, pe care o va parasi definitiv in 12 martie 2011. Din cauza acestei instabilitati a lui Uranus, vom avea o senzatie ciudata de du-te-vino, penduland intre vechi si nou, intre a termina si a incepe, de aceea ar fi bine ca acum doar sa ne informam si sa ne pregatim sufleteste pentru ceea ce urmeaza si am vrea sa schimbam, lasand gesturile concrete de schimbare pentru 2011. Acum e bine sa vedem ce a ramas nerezolvat din tot ce am construit in viata noastra de pana acum si sa ne invatam lectiile de rigoare.

Pluto, profesorul sever al destinului. (Neptun in Varsator, Pluto in Capricorn)

Neptun si Pluto nu sunt actori principali anul acesta. Pluto a fost anul trecut, cand a intrat in Capricorn iar Neptun va intra in lumina reflectoarelor abia la anul, cand se va instala pentru multi ani in Pesti. Nu inseamna ca nu au si ele un cuvant de spus in 2010. Prin aspectele rare pe care le formeaza acum – conjunctia Jupiter-Neptun, si o serie intreaga de cuadraturi de la Pluto – vor avea efecte nu tocmai placute asupra noastra.

E un an cu aspecte planetare rare si grele - cum ar fi opozitia Saturn-Uranus sau conjunctia Jupiter-Uranus – care au pentru noi si stari conflictuale aprinse intre vechi si nou, intre ce trebuie si ce am dori sa facem, dar ne confera si curajul de a merge pe cai care nici nu stim foarte clar unde duc. Ne vom zbate aproape zadarnic in aceasta lupta de „trebuie sa” si „vreau sa”, pentru ca finalul lui 2010 ne va pune in fata implacabilului care ne arata ce ne este dat sa facem! Conjunctia lui Pluto cu Nodul Nord de pe ultima suta de metri a anului 2010 ne va da o lectie severa, ca un profesor exigent, prin care, practic... ne mai vine mintea la cap!

Fii rabdator si serios! (Nodul nord in Capricorn)

Indemnul anului: ai rabdare, actioneaza lent si rational, nu te lasa furat de vise si iluzii, fii pragmatic, serios, cu picioarele pe pamant, asuma-ti responsabilitati, comportate-ca un om matur, cu capul pe umeri si picioarele pe pamant, nu te aventura, construieste lent si cu cap. Afirma-te, arata ce poti, concentreaza-te asupra rolului tau in lume, fii cel mai bun, castiga definitiv, prin valoarea ta, respectul si admiratia lumii, iesi in fata, tinteste sus, atinge-ti marile scopuri. Succes!



sursa: http://www.acvaria.com/2010.php?p=horoscopul_anului

marți, 29 decembrie 2009

LEGILE COSMICE

Asa cum lumea fizica are legile ei, asa si lumea spirituala le are pe ale ei.
Acestea sunt legile spirituale sau legile cosmice.


1. Legea cauzala sau legea KARMEI

Este legea CAUZA si EFECT.
O PUTEM EXPRIMA SI PRIN PROVERBUL " CE SEMENI, AIA CULEGI".
Dupa legea semanatului si a recoltei, daca semanam ceva distructiv, vom recolta tot ceva distructiv. Daca semanam nenorociri si ura, tot de acestea vom avea parte. Daca semanam in pamant grau, vom avea tot grau in procent de suta la suta, nu secara.

Si in functie de cum ne ocupam de samanta noastra si-i acordam atentie, ea creste cu atat mai bine si mai mare, indiferent ce samanta este.

Aceasta lege se mai numeste si legea compensatiei sau legea Karmei ( in sanscrita karma inseamna actiune sau calea actiunii).

Ea se bazeaza pe conceptia potrivit careia noi, oamenii, putem invata sa avem un comportament corect, conform legilor spirituale divine, numai daca simtim noi insine exact ceea ce, intr-un moment din trecut, am pricinuit altor fiinte. In niciun caz nu este vorba aici despre o pedeapsa, asa cum este vazuta adesea de critici sau neavizati.

Mai curand ea serveste maturizarii spirituale prin cunoastere si intelegere in experienta. Aceasta lege are grija ca fiecare om (mai bine zis suflet) sa fie confruntat cu aceeasi problema pana cand o rezolva ( testele pe care trebuie sal e trecem in viata pentru a evolua).
In acest mod, fiecare idee, fiecare sentiment si fiecare actiune devin nemuritoare si se INTORC asupra noastra ca un bumerang. Ea cere de la om intreaga raspundere pentru DESTINUL sau.

Soarta poate fi schimbata. SOarta inseamna ca ceea ce a plecat de la noi se rasfrange asupra noastra insine. Daca a doua zi luam o hotarare care schimba puternic viata intr-o directie constructiva si a iubirii, atunci se schimba si SOARTA noastra.

Ce semeni, aia culegi

Legea rezonantei exprima faptul ca intrucat ne aflam in posesia fortei ideilor suntem noi insine creatorii propriei realitati si ne cream personal toate situatiile de viata.

Legea rezonantei este o devenire fizica ce face ca tot ceea ce gandim sa fie realizat de noi insine si sa fie astfel , realizat.
Iar din aceasta face parte - fara exceptie - fiecare situatie de viata, indiferent ca este vorba de o boala, un accident, de marele nostru succes, de oameni excentrici din cercul nostru ce cunostinte samd.

Si astfel telul este stapanirea deplina a fortei ideilor, pentru a le folosi doar inca intr-un mod care serveste creatiei - in sensul unei iubiri care nu face aprecieri si nu judeca, deci o IUBIRE NECONDITIONATA.

Intrucat insa, omul poate sa cunoasca numai ce poate face cu rezultatul formelor gandirii, atunci cand simte toate efectele, pozitive si negative, pe propria-i piele, este supus legii rezonantei, pentru a invata sa utilizeze tot mai constient si mai atent gandurile.

Prin urmare, fiecare om se poate salva numai pe sine insusi. Niciunul nu poate schimba lumea.

Numai daca ne schimbam pe noi insine schimbam Lumea, colectivitatea.
Fiecare dintre noi poate sa faca ceva - bine sau rau - doar pentru sine, iar pentru aceasta trebuie sa fie raspunzator fata de sine insusi.

In majoritatea cazurilor, durerea pe care si-o provoaca omul siesi prin viata si actiunea lui inconstienta, este cea prin care, prin incarnare repetata, el invata sa aduca sub control energia ideilor proprii, pentru a afla consecintele gandirii si actiunii proprii.

Mai cu seama prin durere omul isi da seama in cele din urma ca ar trebui sa se arate demn de existenta sa de creator deoarece este inzestrat cu cea mai mare putere de creatie ( nu degeaba).

Drumul din haos trebuie strabatut SINGUR de fiecare dintre noi. NOI INSINE am creat haosul si situatiile din jurul nostru si numai noi insine putem face ca acestea sa fie din nou in ordine - prin RECUNOASTERE, AUTODEPASIRE si ACTIUNE.

Viata adevarata si schimbarea incep exact AICI si ACUM, odata cu invingerea temerilor noastre prin CONFRUNTAREA cu ele.

Daca vom reusi pur si simplu sa ACCEPTAM ceea ce ni se intampla in prezent si de ce se intampla fara sa facem aprecieri sau judecati, viata noastra ar deveni treptat un PARADIS.

Reflecta la viata ta - tu pentru cine traiesti?

Nu te-ai intrebat niciodata de ce, de fapt, iti exerciti profesia si nu ai emigrat, ca stramosii tai? De ce ai vrut sa faci cariera - pentru tine sau pentru a te impune in fata tatalui, a familiei sau a mediului?

Intreaba-te : CINE SUNT EU?

CE SIMT, CE AS PREFERA SA FAC si ce-mi spune "buna " mea educatie?

Profesia pe care o exercit azi o am pentru ca asa am vrut cu adevarat - prin urmare m-am decis pentru ea in mod cu totul constient - sau pentru ca nu a existat altceva, ori ca nu mi-a trecut prin minte ceva mai bun de facut, sau pentru ca asa a cerut familia?

Ce viata avem, traim viata noastra sau "ne traieste" ea pe noi?

Multi oameni nu mai cred in miracole, dar sunt surprinsi atunci cand isi rup un picior, cand isi pierd slujba, sau cand ii paraseste partenerul.

Explicatia consta in faptul ca pe ei nu-i intereseaza sa afle ce reprezinta viata. Ce-i drept, au recunoscut caile pe care se poate pasi prin viata, insa nu stiu care este sensul propriu-zis al vietii, de ce se afla ei aici , cine au fost ei intr-o perioada anterioara sau ce ii asteapta dupa disparitia fizica.Fiecare celula a organismului nostru poarta insine toate amintirile trecutului..



Viata, insa, este plina de miracole si ni le putem crea noi insine.


Jan Van Helsing

marți, 22 decembrie 2009

Horoscop Gemeni 2010

ZODIA GEMENILOR IN 2010

Autor: ACVARIA® - Copyright Acvaria.com ©2009-2010

SFATUL
ASTROLOGULUI IN 2010: întelege-te pe tine însuti, acordă mai mare atentie lucrurilor ascunse, încearcă să păstrezi pentru tine lucrurile intime, fii mai discret, fii mai rezervat, nu risca nimic, concentrează-te asupra laturii psihice a vietii, canalizează sexualitatea într-o directie constructivă, reformulează-ti viata în profunzime, transformă-te într-un om mai bun, fii pregătit de orice!

PERIOADE BUNE
SI RELE IN 2010: Cat timp Venus cocheteaza cu zodia ta – intre 26 aprilie – 20 mai - se poate vorbi de o perioada norocoasa pentru Gemeni. Marte din Sagetator te va pune la incercare intre 28 octombrie – 8 decembrie, fiind una din cele mai agitate perioade ale anului.
INTRO. Luna mai ti-o aduce pe Venus în vizită prin zodia ta si te răsfată cu razele ei adolescentine si calde. La primăvară vei simti că renasti, că te deschizi si tu ca o floare, de parcă n-ai avea nicio grijă, ca un copil dornic de joacă...
DRAGOSTE. Saturn prin casa sentimentelor oferă o perioadă ceva mai austeră, mai lipsită de căldură, dar nu înseamnă că dragostea lipseste din peisaj. Consolidezi relatia pe care ai început-o deja, clăditi ceva solid împreună, vă gânditi si la căsătorie, cândva în viitor, dar nu vrei să iei decizii pripite.
Preferi să trăiti o perioadă mai lungă împreună ca să vă cunoasteti în toate împrejurările vietii de cuplu, decât să ajungi direct la altar si să-ti dai seama că nu stii ce-i place celui de lângă tine. În dragoste, vor conta mai mult imaginea si reputatia partenerului tău, statutul lui social, felul în care s-a realizat până în acel moment, si esti foarte pretentios. Tii mult cont si de părerea lumii despre el, si nu te arunci în iubire la primul impuls, ci rationezi fiecare pas. Nu vrei să-ti pierzi capul, desi îti doresti mult o relatie durabilă. Luna noiembrie poate agita un pic spiritele în cuplu, dar trebuie să învătati amândoi să vă respectati mai mult libertatea.




CARIERA. Dacă e să fie cineva favoritul astrelor în carieră, tu esti acela! Jupiter din Pesti trece prin punctul cel mai înalt al hărtii tale, care corespunde zonei carierei. Imaginea ta socio-profesională se ameliorează simtitor, te prezinti într-o lumină nouă, mult mai bine conturată, reusesti să redresezi eventualele dezechilibre profesionale ale anilor anteriori si ai parte de victorii bine meritate. Multe din ele, însă vin, în urma unor sacrificii si renuntări, dar simti că merită efortul.
E posibil ca multe din planurile pe care ti le-ai făcut în ultimii ani sau studiile pe care le-ai terminat să nu mai fie utile, ci esti dispus să schimbi din nou macazul. Cu Uranus pe ultimele grade ale zodiei care patronează cariera
, te mai poti astepta încă la surprize!




BANI. Te-ai gândit vreodată că trebuie să iei de pe acum niste măsuri prin care să-ti asiguri o situatie materială mai bună la bătrânete. Ce-i drept, mai ai tot timpul să o faci, dar un moment ideal
pentru a încheia o pensie privată, o asigurare de viată sau un cont de economii pe termen lung ar putea fi chiar finalul anului 2010. De ceva vreme te preocupă mai mult bătrânetea - mai mult decât pe toate celalalte zodii - si începi de pe acum să trasezi o strategie prin care banii tăi să crească în timp.



SANATATE. Starea de sănătate depinde mult de firea ta, pentru că uneori esti cam agresiv si orice reactie necontrolată lasă urme în organism. Cu cât esti mai agitat si mai nervos, cu atât riscul unor vătămări creste, deci fii mai cumpătat.
Ai grijă cum manevrezi obiectele cu risc de a provoca răni si fii atent pe unde calci si în ce te bagi! Esti atât de zăpăcit si de grăbit, încât te-ai putea lovi sau ti-ai putea cauza singur probleme, mai ales în septembrie-octombrie, când îti cam place să te joci cu focul... Finalul de an repară tot ce strici prin grabă si nervozitate.


ACVARIA® iti doreste, in 2010,
sa ai capacitatea de sacrificiu a lui Jupiter in Pesti
combinata cu puterea de adaptare
a lui Saturn in Balanta!


sursa :http://www.acvaria.com/horoscop_viitor.php?t=gemeni&p=horoscopul_anului

HOROSCOP 2010 - Cristale si numere norocoase

BERBEC: Fie cã esti atras sau nu de culorile vii ale pãdurilor si pajistilor, ar fi bine sã profiti mai mult de verdele intens, de nuantele crude ale Aventurinului si Smaraldului, dar si cu ceva accente rozalii pe ici - pe colo, pentru
contrast si variatie.

Foloseste cât mai des numerele 7, 8, 11, 23, 26, care îti poartã noroc în 2010.



TAUR: Cã îti cumperi un obiect de vestimentatie sau vrei sã aduci un accent de culoare în camera ta printr-un cristal de Granat sau Jasp gândeste-te la nuantele întunecate de brun sau grena, poate si un pic de negru.

Foloseste-le pentru un decor relaxant acasã sau când pleci de serviciu.

5, 9, 12, 37 sunt numerele pe care meritã sã le încerci la orice activitate ce necesitã un dram de noroc!



GEMENI: Nuantele de albastru regal, asemãnãtoare pietrei de Lapis Lazuli sau de Safir ti s-ar potrivi de minune în 2010, pentru cã te apropie mai mult de dimensiunea spiritualã a vietii. Nu e vorba de un pic de „blues”, ci dimpotrivã, de o deschide a cerurilor deasupra ta!

Tine minte si numerele tale cu noroc pentru 2010: 9, 13, 53, 58.


RAC: Contrastele se atrag ca atare, tu, care esti îndrãgostit de alb si argintiu, ai putea fi mai interesat anul acesta de nuantele plumburii de negru pe care le regãsesti în OBSIDIAN si ONIX.

Îti fac bine, te linistesc, te ajutã sã fii mai ordonat, dar te si cramponeazã mai mult în realitate.

Tot ce contine numerele 10, 15, 50, 56 ar trebui sã fie de bun augur în afacerile tale în 2010!


LEU: Îti era dor de putin albastru rafinat, luat parcã de pe cerul senin? Adu-ti aminte de nuantele adolescentine de bleu-ciel, si învãluieste-te în nuantele sale celeste.

O esarfã bleu, o piatrã de ACVAMARIN sau un perete zugrãvit în culoarea cerului de varã ti-ar face ziua mai frumoasã!

Nu uita nici de numerele tale de bun augur în 2010: 12, 15, 18, 19.

FECIOARA: Ai încercat vreodatã putin mov? 2010 e anul potrivit pentru astfel de experiente cromatice, deci nu e rãu sã torni o picãturã violetã în tot ce te înconjoarã.

Ar merge si o piatrã de AMETIST sau de FLUORIT MOV într-un colt al camerei pentru a te bucura din plin de vibratia acestei culori.

Organizeazã-ti viata în numere ca 13, 20, 48, 52.


BALANTA: Rosul sângeriu e culoarea ta beneficã în 2010, deci încarcã-te de energia vie a acestei culori prin alimentele pe care le mãnânci, hainele pe care le îmbraci, accentele de culoare ale camerei.

Cautã o piatrã de JASP ROSU ca punct de atractie al camerei tale iar inelul cu RUBINE nu trebuie sã lipseascã!

Mizeazã pe numerele 15, 20, 23, 29 în cele mai importante aventuri ale anului.

SCORPION: Desi e posibil sã nu fii un mare amator de roz, n-ar strica sã apelezi mai des aceste nuante în 2010.

Un RODONIT sau un CUART ROZ , pierdute undeva prin încãpere sau însotindu-te zilnic în bijuteriile pe care le porti, ti-ar pãstra mai tot timpul zâmbetul pe buze.

Numerele cu care poti concheta în planurile în care ai nevoie de mai mult noroc sunt 2, 11, 53.


SAGETATOR: Alege galbenul zilelor de varã pentru a-ti face casa mai frumoasã , ba chiar abuzeazã de aceste nuante pentru a iesi în lume pentru cã vei face impresie!

Un OCHI DE TIGRU sau un CITRIN purtate ca pandantiv sau cristal protector îti vor pãstra tonusul mereu viu, ca pe vremea adolescentei.

N-ar strica sã te folosesti mai des de numerele cu o semnificatie norocoasã pentru tine în 2010: 4, 27, 48.


CAPRICORN: Adu putinã luminã în lumea ta sobrã cu nuante strãlucitoare de alb. Se stie cã te îmbraci mai des în nuante sumbre si terne, dar a venit vremea sã deschizi fereastra si sã lasi lumina sã-ti invadeze viata.

O perlã purtatã pe deget sau un sclipitor CRISTAL DE STANCA ar mentine permanent licãrul de luminã asupra ta.

Afacerile nu trebuie sã scade din vedere numerele care îti poartã noroc în 2010: 5, 7, 13, 52.


VARSATOR: Spiritul tãu tineresc si liber este perfect compatibil cu nuantele orange aurii ale soarelui, deci nu ezita sã porti mai des aur, în 2010.

Din colectia ta de bijuterii nu trebuie sã lipseascã suava AMBRA, pasionalul CARNEOL sau magica PIATRA SOARELUI.

Dacã trebuie sã-ti organizezi viata dupã anumite numere si cifre, de bun augur ar fi 5, 6, 9, 56.


PESTI: Uneori simti nevoia sã treci nevãzut si sã te retragi într-o lume a umbrelor, de aceea anul acesta vei fi mult mai atrasã de nuante pãmântii si sterse precum bejul si griul.

O piatrã semipretioasã în aceste limite cromatice, cum ar fi JASP PICTAT sau HEMATIT, ti-ar aduce totusi un pic de culoare!

Nu uita sã apelezi la numerele tale cu noroc în 2010: 7, 10,26, 46.

vineri, 18 decembrie 2009

5 KEYS TO HAPPINESS

If you're not happy and you know it read along.

You've watched "Seinfeld" re-runs, splurged on yourself and downed pints of Ben and Jerry's. Nothing's helping. Maybe you're one of the 20 million Americans diagnosed with depression, you're bottoming out or you just want something to improve your day.
Here are five ways — some admittedly challenging — to help you get that much-needed mood boost:

1. Pick good parents

In Happy Land, genes trump environmental factors, according to the experts. And a study in the March issue of the journal Psychological Science scores another point for the gene team: Differences in DNA that could explain why some people tend to have an extra bounce in their step might also underlie the tendency to be more emotionally stable and socially and physically active.

Genes do not provide free passes from the doldrums, and other external factors will still try to mow you down. But, heredity could provide some people with a horde of happiness that they can draw from when the good times aren’t rolling.

And Canadian researchers' ability to genetically stifle depression in mice in 2006 indicates that human happiness could one day be improved by manipulating genes. This was the first time science throttled the throes of any organism. Mice bred to be void of the gene, called TREK-1, acted as if they had been downing anti-depressants for at least three weeks.

2. Give it away

It only takes $5 spent on others to make you happier on a given day, according to a 2008 study. And selfless acts can also help your marriage become a more enjoyable experience for you and your spouse.

After performing good deeds, people are happier and feel their life has more purpose. But is the act selfless if you expect something in return? Maybe it just depends on how you look at it.

3. Ponder this

Think of a happy place. And you, too, like Happy Gilmore, might sink that putt and earn back your grandmother's house — or overcome your own hurdle.

Humans are more resilient than we think and can endure trying times, as demonstrated in a 2005 study that tracked mood changes in dialysis patients. They were in a good mood most of the time despite having their blood cleaned three times a week for at least three months. But healthy patients envisioned a miserable life when asked to imagine adhering to this demanding schedule.

As Winston Churchill said, "A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty."

4. Work out

Consistently breaking a sweat, along with medication and counseling can help people battling depression by sapping lonely and vulnerable feelings.

Exercise improves one's state of mind in part by affecting the body's levels of two chemicals: cortisol and endorphins. The adrenal glands of angry or scared people produce cortisol. This increases blood pressure and blood sugar, weakens the immune response and can lead to organ inflammation and damage. But working out burns cortisol, restoring the body's normal levels.

Running, biking or using an aerobic exercise machine also causes the brain to release endorphins — the body's natural pain relievers — into the bloodstream. The body foregoes the negative side effects of drugs while still experiencing a natural high. To gain the most from your workout, make sure its intensity reflects your stress level. And challenge your body to continually adapt by varying the exercise’s length and intensity.

5. Live long

If you have the right genes and are selfless, optimistic and active but still find yourself down in the dumps, just give it some time.

A study of 2 million people from 80 nations released in January found that depression is most common among adults in their mid-40s. Among Americans, the worst of times hit women around age 40 and men about age 50.

But with age humans are more inclined to filter out the negatives while focusing on what they enjoy.

Americans in their golden years tend to see the glass as half full, despite their increased doctor visits and chemo treatments. After battling cancer, heart disease, diabetes or other health-related obstacles, 500 independent Americans from age 60 to 98 rated their own degree of successful aging as 8.4 on average, with 10 being the highest in a 2005 study.

Happiness, it seems, takes time.

Durata de viata prelungita prin..

Casnicia semnifica, pentru barbati, o viata mai linistita, sanatosa si lipsita de griji. Acest ritm, impus de o casnicie, prelungeste viata unui barbat cu zece ani.

Cercetatorii Universitatii din Chicago au realizat un studiu pentru a descoperi care sunt lucrurile care stau la baza longevitatii, informeaza The Independent.

In timp ce pentru barbati casnicia inseamna viata, unii cercetatori afirma ca femeia, odata casatorita, este mult mai stresata. Mai mult, ei cred ca intemeierea unei familii scurteaza viata unei femei cu 1,4 ani, in medie.

Potrivit cercetatorilor din Chicago, rata de viata a unui celibatar va scadea cu 10,6% in urmatorii zece ani, iar a celor divortati cu 9,4%. In afara de casnicie si sexul contribuie la prelungirea duratei de viata pentru un barbat, cu cinci ani.

Unii cercetatori au aratat ca barbatii care au orgasm frecvent traiesc mai mult. Stilul de viata este foarte important pentru moralul unui barbat. Astfel, o viata echilibrata si pozitiva semnifica o imbunatatire a ratei de supravietuire chiar cu 15 ani.

joi, 17 decembrie 2009

Barbatii sunt de pe Marte, Femeile sunt de pe Venus

Dr. John Gray a scris o carte care a facut inconjurul lumii, prin vanzari, ecouri si aplicabilitate. El scoate in evidenta un fapt simplu, dar pe care il ignoram de cele mai multe ori. Barbatii si femeile sunt fiinte diferite. Au moduri diferite de a-si exprima afectiunea. Au maniere diferite de a traversa perioadele de criza. Si au atitudini diferite atunci cand nu sunt fericiti.

“De ce taci? Nu ma mai iubesti?”
Daca esti baiat si ti s-a intamplat asta, atunci probabil ca intelegi. Vrei sa ramai impreuna doar cu gandurile tale, sa te gandesti bine la ce vei face in continuare. Totusi, esti asaltat de artileria intrebarilor fetei: “De ce nu vorbesti cu mine? De ce nu vrei sa imi spui ce te necajeste? Ma consideri grasa? Ce-ai zice sa luam diseara masa impreuna cu mama mea?”. O fata are nevoie sa vorbeasca. Asa se simte mai bine. Are nevoie sa tipe uneori, sa spuna tot ce are pe suflet. Apoi, totul va fi mult mai bine. Cel putin pentru ea.

Problemele apar cu adevarat atunci cand unul dintre parteneri(de cele mai multe ori, fata) simte ca ofera in acea relatie mai mult decat primeste. Se acumuleaza frustrari, se aduna resentimente, pana cand totul se transforma intr-o bomba cu ceas. Si totul devine ca intr-un film despre inchisorile din Brazilia de pe vremuri. In care detinutii forteaza-forteaza, pana cand reusesc sa transforme totul intr-o adevarata revolta. Apar victime, apar regrete ulterioare si apar noi moduri de a privi vechea relatie. E firul rupt si legat la loc. Cu o evidenta urma, insa.

Sigur ca si baiatul se poate simti neglijat. Sigur ca nu intotdeauna lucrurile arata in acest mod. Insa, ce trebuie sa invatam din aceasta carte(e un adevarat curs de terapie de cuplu) este ca lucrurile sunt mult mai simple in esenta. Le complicam in mod inutil, transformam relatia intr-un adevarat camp de lupta. Si apoi ne intrebam cine a taiat copacii. Asta in timp ce camioanele noastre au motorul pornit si sunt pline de lemne.

sursa:http://www.nonverbal.ro/seductie/2009-01-13-154-barbatii-sunt-de-pe-marte-femeile-sunt-de-pe-venus.html

Femeile innebunite de barbatii curtenitori

Barbati, va place flirtul? Ar trebui, pentru ca aceia dintre voi care sunt zambitori si plini de energie au cele mai mari sanse de a atrage atentia femeilor in perioada lor de maxima stralucire, adica atunci cand sunt fertile.

Cercetatorii de la Universitatea Portsmouth, Marea Britanie, au descoperit ca atunci cand sunt la ovulatie (la mijlocul ciclului menstrual, deci fertile), femeile prefera barbatii a caror expresie faciala indeamna la flirt.

"Daca vrem sa atragem pe cineva la petrecerea de Craciun, flirtul fara ocolisuri este perfect", spune dr. Edward Morrison, expert in evolutionism, adaugand in plus ca "abilitatea de a citi pe chipul cuiva si a interpreta mesajele transmise, dublata de capacitatea de a raspunde acestor mesaje prin intermediul expresiei, mareste sansele de succes la capitolul flirt".

Expertii spun ca flirtul este ceva destul de greu de studiat intrucat, din pricina caracterului subtil, il percepem fara sa fim constienti de acest lucru. Insa, se pare ca influenteaza in mod decisiv gradul de atractivitate al fiecaruia dintre noi. Practic, persoanele care au flirtul in sange, fiind pregatite de atac oriunde si oricand, sunt considerate a fi mult mai atractive decat cele care sunt mai sobre.

Ce inseamna ca figura cuiva sa transmita prin toti porii ideea de flirt? Studiile arata ca miscarile fetei sunt cele care determina acest lucru, cu cat chipul este mai animat, cu atat este mai interesant pentru sexul opus. In plus, din aceleasi studii reiese ca femeile pot sa recunoasca aluziile specifice pe chipul unui barbat.

In ciuda acestor dezvaluiri, cercetatorii si-au pastrat totusi capul pe umeri: "stiinta mai are de strabatut cale lunga pana sa descopere formula magica ce i-ar putea ajuta pe barbati sa atraga cat mai multe femei"

marți, 15 decembrie 2009

Copiii

Autor: Dan Parvu - Psiholog

Bebelusul este o sansa. Sau un cumul de sanse.
Este sansa ta de a vedea ce faceai cand erai mic. De a fi din nou copil. De a fi de asta data in ambele roluri; parinte si copil pentru ca orice copil este si o parte din parinti, o parte din tine.
Acum te vezi din doua parti, ai o imagine de ansamblu, esti mai intreg. Si un cuplu fara copil nu este intreg, nu este o familie intreaga, in adevaratul inteles. In centrul oricarei religii sunt urmasii. Este legea firii, este un traseu care se cufunda atat de mult in intunericul trecutului incat doar cateva sclipiri de legenda mai razbat. Sau de poveste.
A fost odata ca niciodata un barbat si o femeie. Si au facut un copil.

De cativa ani lucrez doar cu copii cu probleme, cu copii problema, cu parinti problema. Orbit de ceea ce vad zilnic, aud un prieten ca prin ceata Bai nene, un copil nu-i o bomba atomica. Iti zic eu. Si stie el. E pediatru si are trei copii. Incep sa ma trezesc. Da, sigur, nu-i o bomba atomica.

Atunci ce poate fi?

Este sansa ta de a repeta istoria omenirii, pentru ca dezvoltarea copilului repeta dezvoltarea umanitatii.
Ai sansa de redescoperi legi si functii ale realitatii la care nu te-ai mai gandit de mult.
De ce ploua de sus in jos, de ce zapada este tot apa, de ce ai voie asta sau aia? Cat de mult poti sa raspunzi la intrebari copilaresti fara sa-ti raspunzi si tie la aceleasi intrebari vechi de cand lumea?
Cam stii ce este bine si ce este rau dar nu mai sti cum ai ajuns la asta. Iti mai aduci aminte cum ai descoperit ca exista limite? De ce exista limite? De ce sa te speli pe maini?
Acum este un gest automat, dar chiar iti place? Care-i treaba cu trezitul asta de dimineata si cu mersul la "scarbiciu"? De ce sa nu stai sa te joci? De ce sa nu mai fii copil? Cat ai copii inca mai esti copil.

Este sansa ta de a te juca din nou. De a redescoperi prin ochii copilului tau o lumea asa cum era pe vremuri si pentru tine. O lume magica. Acum o mie de ani, cand distractia nu avea nici o legatura cu micii, berea si TV ul, cu petrecerile si localurile, cu banii si cu realizarile de serviciu.

Ai sansa de a urca din nou in acea lume vrajita in care misterul facea parte din cotidian, cand conceptul de grija nu acoperea nimic.

Pierdut in necazurile cotidiene uiti ca odinioara, acum o mie de ani, cand nu stiai ce inseamna o bomba atomica, totul era simplu: erai cu ai tai, erai ocrotit, erai fericit cu F mare.

Ai sansa sa ocrotesti si tu. Ai sansa sa fi fericit.

Adolescent fiind vroiai sa schimbi lumea, sa uimesti. Ai sansa acum sa mai incerci o data de la capat prin copilul tau, pe care-l faci tu.
Ai sansa sa schimbi lumea prin intermediar. Crezi poate ca este prea tarziu si prea pe ocolite, nu mai ai entuziasmul. Copilul tau il are. Este mai bun decat tine.

Mai ai o sansa.

Cei mai multi ne gandim la nemurire.
Ai sansa de a fi nemuritor, pentru ca ceva din tine se transmite mai departe. In limba romana copii se zice si la micutele fiinte umane si la foile ce ies dintr-un fotocopiator. Cuvintele difera doar un pic. Sigur ca nici o copie nu este perfecta, doar copii tai pot fi mai buni ca tine.

Parinti isi pun la mijloc zestrea lor genetica. Si cunostintele si averea si sperantele si cam tot ceea ce au ei si ce sunt. Ce au ei mai bun. Se pun pe ei. Si parintii tai s-au pus la bataie si te-au facut pe tine. Si asta faci si tu. Tot ceea ce esti tu sau poate ce nu ai apucat sa fi, poate fi copilul tau.
O parte din tine cu care (sa) te mandresti mai mult decat cu orice alteceva ai avut si vei avea vreodata.

Este sansa ta de a-ti intelege parintii. De ce au facut asta sau aia. De ce au ales un drum si de ce nu altul. Sigur ai sansa de a intelege de ce ti-ai facut si tu drumul tau.
Ai sansa de a reflecta asupra alegerilor tale prin alegerile pe care le va face copilul tau.
Ai sansa de a-ti repara greselile. Esti atent, ti-e frica, inca mai poti sa faci greseli. Conceptul de mama suficient de buna are acoperire.
Nimeni nu este perfect, esenta este sa iubesti si sa-ti doresti un copil. Nu te speria, un copil nu este o bomba atomica. Cum a facut o omenire poti si tu. Nu au existat dintotdeauna pampersi, salvari, telefoane, lapte praf, lego sau jucarii cu muzicuta. Au existat insa intotdeauna altii care au avut copii. Si i-au crescut si au ajuns oameni. Si tu poti.

Adesea vedem la televizor stiri cu copii abuzati, copii cu handicap, parinti neglijenti cu bebelusii lor, abuzuri, accidente macabre si uitam ca nu asa se intampla cel mai adesea. Nu asta este regula. Si nu-i in regula.

Poti creste un COPIL, te poti creste pe tine RENASCUT in el.

sursa:http://www.nou-nascuti.ro/psihologie.html?id=99De ce e bine sa avem copii

Stangacii celebrii

Copilul stangaci

Autor: psih. Cornelia Codreanu

13% din populatia mondiala (aproximativ 500 de milioane de persoane), este stangace!

A fi stangaci nu inseamna a fi retardat, handicapat sau bolnav! Stangacia nu necesita tratament. La fel se poate spune si despre ambidextrii (cei care folosesc in aceeasi masura ambele maini).

Sally P. Springer in cartea sa "Left brain, Right brain" explica de ce exista aceste diferente de utilizare a unui anumite parti a corpului. Este vorba despre dezvoltarea si folosirea cu predilectie a unei emisfere cerebrale. Astfel, emisfera stanga controleaza partea dreapta a corpului , iar emisfera dreapta contoleaza partea stanga. Existenta unor conexiuni mai rapide si mai numeroase pe o anumita emisfera duce la asa zisa clasificare in stangaci si dreptaci.

Stangacii sunt deci coordonati predominant de emisfera dreapta, responsabila de orientarea in spatiu, de imaginatie, creativitate. Dreptacii sunt coordonati de emisfera stanga responsabila cu logica, analitica, functiile verbale si matematica. In cazul ambidextrilor, emisferele sunt la fel de active.



Primele semne ale stangaciei apar din copilaria timpurie, cand se poate observa in micile activitati cotidiene utilizarea cu predilectie a mainii sau piciorului stang. Exista si o asa zisa stangacie de vedere sau de auz, referindu-se la faptul ca persoana respectiva aude sau vede mult mai bine cu organul de simt de pe partea stanga. Dar acest lucru nu poate fi descoperit prea lesne. Asa ca ne vom referi la mana si piciorul stang. Deci, asa cum spuneam, copilul stangaci intinde mana stanga spre jucarie, aduna obiectele cu aceasta mana, se spala pe dinti, manaca, si bea cu predilectie cu mana stanga. Cand piciorul stang este cel in cauza, copilul va da cu acest picior in minge, il va ridica cu predilectie cand va vrea sa pasesca pe o treapta sau un obiect inalt, etc.



Stangacia poate fi un atu! Stangacii, au demonstrat-o studiile de specialitate, sunt mai creativi, au o imaginatie mai bogata si gasesc solutii inedite la probleme, fata de dreptacii care sunt analitici si calculati.

Dovada a normalitatii, ba poate chiar a gradului inalt de inteligenta il pot fi mari oameni de stiinta, din istorie, cultura sau sport care au fost stangaci: Pablo Picasso, Michelangelo, Rafael, Leonardo da Vinci, Albert Einstein, muzicienii si compozitorii: Bach, Natalie Cole, Phil Collins, Jimi Hendrix, Paul Mc Cartney, Ringo Starr, actorii: Charlie Chaplin, Tom Cruise, Nicole Kidman, Richard Dreyfuss, Peter Fonda, Greta Garbo, Whoopi Goldberg, Cary Grant, Marylin Monroe, Ryan O'Neal, Anthony Perkins, Robert Redford, Julia Roberts, Telly Savalas, Bruce Willis, fotbalistii: Diego Armando Maradona si Edson Arantes do Nascimento (Pele), tenismenii: Jimmy Connors, Goran Ivanisevic, Martina Navratilova...

sursa:http://www.nou-nascuti.ro/psihologie.html?id=294

luni, 14 decembrie 2009

Beneficiile singuratatii

Experienta singuratatii ne ajuta sa intelegem ca noi singuri ne decidem sensul vietii; daca nu suntem in stare sa ne simtim bine cu noi insine, nu vom fi in stare sa fim in armonie cu ceilalti.

"Inainte de a avea o relatie solida cu cineva, trebuie sa avem o buna relatie cu noi insine"

G. Corey 1990

Experimentarea imaginativa a propriei morti

Gandeste-te pentru un moment ca ai murit si participi la propria inmormantare.Imagineaza-ti ce-ar spune persoanele prezente la ceremonial despre tine.
Apoi intreaba-te:

Ce ai facut cu propria viata?
Cine te-a influentat cel mai mult?
Ce asteptari nu ti le-ai indeplinit?
Ce proiecte ai realizat si ce proiecte ai lasat neterminate?
Ce regreti cel mai mult si care este cea mai mare multumire a ta?
Daca ai putea sa-ti refaci viata, ce ai schimba in felul tau de a trai?

'Este absolut necesar sa ne gandim la moarte daca vrem sa ne gandim , intr-o maniera plina de inteles, la viata".G Corey

Confruntarea cu moartea, iar nu fuga din fata acestei idei ne face sa realizam ca viata este finita si ca nu avem o eternitate la dispozitie pentru a ne realiza planurile.

duminică, 13 decembrie 2009

Legea atractiei.. continuare

Esti ceea ce gandesti
Asadar, ce este Legea atractiei? Exista multe definitii si chiar expresii populare care descriu Legea atractiei. Iata doar cateva:

1. cele care se aseamana se atrag (”like attracts like”);
2. ceea ce gandesti atragi (”whatever you think about, you attract”);
3. lucrurile pe care te focalizezi se extind (”whatever you focus on, expands”);
4. cine se aseamana se-aduna;
5. ban la ban trage;
6. de ce ti-e frica, de aia nu scapi.

Probabil ai mai auzit si de urmatoarele cuvinte/sintagme care descriu Legea atractiei: sincronicitate, magnetism (nu magnetismul din fizica), camp morfogenetic.

Legea atractiei este peste tot, in orice aspect al vietii. De fapt, este la baza a tot ceea ce se manifesta. Este crucial sa intelegi Legea atractiei daca doresti sa ai o viata asa cum o visezi, plina de bucurie. In esenta, Legea atractiei este foarte simpla, insa poate fi extrem de greu de inteles si de acceptat.

Legea atractiei spune ca toate cele care se aseamana se atrag. Gandurile pozitive atrag lucruri pozitive, iar lucrurile pozitive atrag alte lucruri pozitive. Este valabil si pentru cele negative.

Esti ceea ce gandesti. Fara exceptie, lucrul la care te gandesti acum este cel pe care-l atragi in viata ta, indiferent ca este dorit de tine sau nu. Mai mult, cu cat te gandesti mai mult la un lucru, cu cat te focalizezi mai mult pe el, cu cat ii acorzi mai multa atentie si emotie, cu atat forta ta de atractie este mai mare si il aduci in viata ta, indiferent ca este ceva ce iti doresti sau nu.

Din experienta mea in piata dezvoltarii personale si profesionale, Legea atractiei este “inghitita usor” de oameni cand vine vorba despre lucrurile pozitive pe care le-au atras in viata lor. Insa aproape instantaneu primesc de la oameni replica: “Nu am atras acest accident. Altii spun “nu eu am atras aceasta boala”.

Totusi, Legea atractiei spune ca, fara exceptie, tot ce avem in viata noastra am atras prin gandurile noastre si prin actiunile repetate. Noi am atras ce este bine si ce este rau, ce este dorit si ce este nedorit.

Mii si mii de ganduri inconstiente
Permite-mi sa-ti explic ceea ce am spus. Interesant este ca Universul nu gandeste in termeni de “bine” sau “rau”. Acestea sunt etichete relative care au valoare doar intr-un anumit context si pentru anumite persoane. “Bine” pentru tine poate fi “rau” pentru cel de langa tine, si invers.

Legea atractiei raspunde la ceea ce gandesti, indiferent ca gandesti ceva “bine” sau ceva “rau”. Legea atractiei nu face distinctie intre bine/rau, util/inutil, eficient/ineficient… dorit sau nedorit. Legea atractiei raspunde mereu, fara exceptie, doar gandurilor tale. Multe din lucrurile nedorite din viata ta au ajuns la tine datorita gandurilor inconstiente pe care le ai. De fapt, peste 90% din gandurile tale sunt inconstiente. Nu stii ca gandesti asa. Habar nu ai. Cum este posibil?!

“Programare”. Cu totii suntem “programati” de parinti, prieteni, colegi, sefi, subalterni, mass-media… intr-un cuvant “societate”. De-a lungul intregii noastre vieti ne formam tot felul de credinte limitative pe baza acestei programari. Iar aceste credinte limitative produc ganduri inconstiente care, prin Legea atractiei, ne aduc multe belele (fara sa constientizam).

Legea atractiei functioneaza fie ca o cunoastem sau nu, fie ca suntem constienti sau nu de ea, fie ca o acceptam sau nu. Legea atractiei raspunde, fara exceptie, gandurilor (constiente si inconstiente) pe care le emitem. Deci, ar trebui sa inveti sa-ti controlezi gandurile, tiparele inconstiente, nu?

Sistemul Automat de Ghidare Emotionala
Nu.

De fapt, ai putea incerca. Insa nu-ti recomand. De ce? Sunt mai multe motive pentru care nu-ti sugerez sa incerci sa-ti controlezi gandurile inconstiente. Motivul principal este energia: ai consuma o cantitate uriasa de energie (fizica, psihica) si de timp (si de bani) ca sa controlezi mii si mii de ganduri inconstiente.

In schimb, iti recomand sa intelegi si sa folosesti Sistemul Automat de Ghidare Emotionala, SAGE. (In limba engleza “sage” inseamna “intelept”). Acest sistem este cu adevarat intelept si, culmea, este foarte usor de folosit.

Pur si simplu fii atent la ce simti. Acum. Sistemul acesta este automat, adica functioneaza fie ca tu vrei sau nu, fie ca il bagi in seama sau nu. Orice gand, orice actiune, orice faci are un efect emotional.

Vei sti ca esti “aliniat” cu dorintele tale, cu ceea ce vrei sa obtii, cand te simti bine gandindu-te la acele dorinte. Iar acest lucru se intampla permanent. In fiecare secunda sistemul acesta iti spune daca gandurile tale iti aduc ceea ce doresti (te simti bine) sau ceea ce nu doresti (te simti rau). Cum te simti ACUM? Iti sugerez ca zilnic, din ora in ora (sau chiar mai des), sa te opresti din ce faci si sa “intri in contact” cu acest sistem: te simti bine sau rau? Daca te simti bine, continua ceea ce faci! Daca te simti rau, opreste-te din ceea ce faci!

Cred ca indemnul cel mai bun pe care ti-l pot da este acesta: “Simte-te bine.” Fa orice iti sta in putinta ca sa te simti bine. Cand te simti bine, Sistemul tau Automat de Ghidare Emotionala iti spune ca esti aliniat cu ceea ce vrei sa obtii. Cand te simti bine, Legea atractiei raspunde si iti aduce mai mult din acest “bine”, oricare ar fi el.

Ar fi practic imposibil pentru noi, trainerii sau expertii in dezvoltare personala si profesionala, sa va spunem voua cititorilor nostri ce este bine si ce rau, ce este de dorit si ce este nedorit. Noi lucram cu “materialul clientului”. Voi stiti ce doriti si aveti fiecare un Sistem Automat de Ghidare Emotionala care va spune daca va apropiati de ce doriti (va simtiti bine) sau va apropiati de ce nu doriti (va simtiti rau).

Cum sa accelerez atractia?
Parca te si aud… “Da, da, sigur! Dar trebuie sa-mi platesc facturile! Trebuie sa scriu emailul asta pentru ca ma omoara seful! Trebuie sa… trebuie sa…”

Cum te simti?

Este punctul critic. Legea atractiei raspunde la ceea ce gandesti. De fapt, raspunde mai puternic gandurilor care au atasate emotii puternice. Cu cat te simti mai rau, cu atat atragi mai repede si mai puternic mai mult rau. Cu cat te simti mai bine, cu atat atragi mai repede mai mult bine.

Nu spun ca nu trebuie sa dai acel email. Spun doar sa-l dai naibii odata si sa te concentrezi pe ceea ce vrei sa obtii! Fa ceea ce trebuie sa faci si gandeste-te la ceea ce vrei sa obtii. Ce vrei? Opreste-te un pic si focalizeaza-te pe ceva ce vrei cu adevarat. Este imposibil sa simti emotie negativa cand te concentrezi pe ceva ce vrei sa obtii.

Decat daca… “Ah, vreau asta, dar nu cred ca pot sa obtin.” Gandul tau este ca ai dori asta, insa ai atat de multe credinte limitative incat nu crezi ca vei obtine. Ai dreptate. Legea atractiei va aduce in viata ta mai multe frustrari, mai multe probleme care sa-ti demonstreze ca nu poti sa obtii asta. Este uneori o lupta permanenta in capul nostru intre dorinte si credinte limitative… si Legea atractiei raspunde ambelor. Astfel ca Legea atractiei iti va aduce in viata atat lucruri dorite, cat si nedorite.

Asadar, cum procedezi ca sa accelerezi succesul? Este cam ca la sofat. Ai acceleratia (gandurile pozitive date de ceea ce vrei sa obtii) si frana (gandurile negative date de credintele limitative si alte mecanisme). Daca vrei sa ajungi repede din punctul A in punctul B, apasa acceleratia si ia piciorul de pe frana.

Exercitiu simplu de apasat acceleratia. Rezerva-ti zilnic 15-20 de minute, intr-un loc unde nu vei fi intrerupt, fara mobil, email si altele de acest fel. Focalizeaza-te pe ce vrei sa obtii. Vizualizeaza. SIMTE cum este sa obtii ceea ce vrei sa obtii. Cheia este sa simti cu adevarat emotii puternice, foarte placute, in timp ce te gandesti la ceea ce vrei sa obtii.

Exista numeroase tehnici de stabilire a obiectivelor si de vizualizare (din NLP) care te ajuta in acest proces. Iti sugerez sa le cauti si sa le aplici. Doar sa stii ca iti este suficient atat: sa te focalizezi pe ce vrei sa obtii, sa gandesti clar (ce vezi, ce auzi, ce SIMTI) cand OBTII ceea ce vrei sa obtii. Gandeste-te ca deja ai obtinut ceea ce vrei. Deja ai succes. Voi crea un articol special pentru acest proces mental pentru a fi si mai clar.

Pentru ca sa iei piciorul de pe frana va trebui sa lucrezi cu credintele tale limitative. Acest lucru este foarte greu de obicei. Insa este foarte usor sa apesi acceleratia. Iti voi spune ulterior ce iti recomand pentru a lua piciorul de pe frana. Mometan apasa acceleratia! Te vei simti atat de bine incat vei uita de credintele limitative.

Apasa acceleratia zilnic, chiar de mai multe ori pe zi. Sistemul tau Automat de Ghidare Emotionala iti spune in fiecare secunda daca gandurile tale sunt aliniate cu dorintele tale sau nu.

Ce este spirala negativa?
Sa fim seriosi: cei mai multi dintre noi apasa frana din cand in cand, poate chiar zilnic. Insa nu apasa pana la fund pedala de frana… ci doar un pic. Bineinteles ca este posibil sa nu apesi frana deloc. Daca apesi din cand in cand frana te poti educa sa te focalizezi pe ceea doresti cu multa emotie, iar Legea atractiei va raspunde. Astfel franele ocazionale nu-ti vor pune bete-n roate.

Problema serioasa este cand esti prins intr-o “spirala negativa”. Sa-ti ofer un scenariu. Te trezesti dimineata putin obosit pentru ca ai avut o zi anterioara grea. Nu ai dormit suficient si mai mult, ai dormit stramb si te doare gatul. Te duci la toaleta sa te speli pe dinti. Nu este apa rece. Te speli cu apa calda. Iti faci nervos cafeaua si te gandesti la toate lucrurile pe care trebuie sa le faci la birou. Versi cafeaua pe tine.

Intri in trafic. Sa continui? Ajungi la birou cu draci. Te suna imediat un client si tipa la tine. Intra seful. Iti mai da 2-3 sarcini de facut si-ti spune ca are o zi proasta de tot. Parca e ceva in aer, nu?

Hei, cum te simti? Ce-ti spune Sistemul Automat de Ghidare Emotionala?

Se face 6 seara. Pleci acasa, din nou prin trafic. Ajungi acasa rupt de oboseala, cu nervii praf. Nu este apa calda, nu poti sa faci dus. Te speli cu apa rece. Esti norocos daca nu te certi cu sotia. Te culci disperat si te intrebi: “De ce naiba m-am dat jos din pat azi?”

Acelasi scenariu se intampla zilnic, pentru femei si barbati, pentru tineri, batrani, romani, englezi, francezi, americani… nu conteaza omul. Pentru toti Legea atractiei raspunde la fel… atragi ceea ce gandesti, atragi lucrurile carora le acorzi ATENTIE.

Cum rup lantul negativ?
In primul rand, trebuie sa intelegi ca NU trebuie sa te opui lucrurilor pe care nu le vrei. Acest principiu este atat de important incat il repet: evita cu toate puterile sa te opui lucrurilor nedorite. De ce? Pentru ca daca te opui lor, le acorzi atentie… iar Legea atractiei raspunde si iti aduce mai multe.

Te-ai trezit prost dispus dimineata? Perfect. Gandeste-te la ceea ce vrei sa obtii din ziua respectiva. Ai varsat cafeaua pe tine? Gandeste-te la ceea ce vrei sa obtii din ziua respectiva. Ignora lucrurile pe care nu le doresti.

Denis Healey are un citat celebru: “Prima lege a gropilor: cand esti intr-o groapa, opreste-te din sapat!” Aplicat la Legea atractiei, acest principiu spune sa te opresti a te mai focaliza pe ceea ce nu vrei. In schimb, focalizeaza-te pe ceea ce vrei, gandeste-te la toate lucrurile pozitive pe care le doresti in viata ta.

In cele mai multe cazuri, doar aceasta actiune este suficienta pentru a intrerupe lantul negativ si a te indrepta spre ceea ce doresti. Insa in unele cazuri extreme (depresii periodice, dezamagiri constante, probleme de sanatate care se tot aduna si asa mai departe) este nevoie de o actiune brusca, puternica, intensa.

In astfel de cazuri iti sugerez sa iti distragi gandurile decat sa le schimbi. Pur si simplu opreste-te si culca-te. Serios. Asculta muzica, iesi afara cu prietenii. Opreste-te din ce faci si fa cu totul altceva care sa-ti distraga ATENTIA. De fiecare data cand ai un gand negativ, distrage-ti atentia. Iar cand te simti OK cu tine, atunci focalizeaza-te pe ce vrei.

Sa moara si capra vecinului
Una dintre cele mai mari minciuni si tehnici de manipulare in masa este credinta conform careia resursele sunt limitate, cum sa nu exista suficient pentru toti, cum ca noi toti trebuie sa ne scoatem ochii unii altora ca sa obtinem aceste resurse limitate.

Este o minciuna. Exista suficient pentru toti. Cei care au, au pentru ca se focalizeaza pe ceea ce vor si Legea atractiei le ofera ce vor. Cei care nu au, nu au pentru ca se focalizeaza pe ceea ce nu vor si Legea atractiei le ofera ce nu vor. Simplu, nu?

Si daca ceilalti nu vor ca eu sa reusesc si ma trag mereu inapoi? Pai…. nu te pot trage inapoi decat daca tu ii lasi….. decat daca le oferi atentie si te gandesti, te focalizezi pe comportamentele lor, pe atitudinea lor negativa.

Nu este nevoie sa fugi din fata opozitiei, doar sa eviti sa te focalizezi asupra ei. Ofera atentia ta NUMAI lucrurilor pe care le doresti. Poti astfel crea orice doresti, indiferent de conditii, indiferent de opozitie. Mai mult: atragi exact ceea ce gandesti, deci nu toti trebuie sa fie la fel…. dar mai multe despre aceasta in articolul urmator, continuare a acestuia.

Cum pot influenta pe altii?
Asteptarile/gandurile mele ii pot influenta pe altii? Pe scurt: NU.

… decat daca ceilalti iti permit.

Pentru ca nu poti gandi in locul altora (poti gandi doar pentru tine), nu poti atrage in locul altora. Totusi, cei mai multi oameni emit vibratii (gandesc) pe baza a ceea ce ei observa. Daca te observa pe tine negativ, atunci isi pot schimba gandurile si pot emite vibratii negative, indreptandu-si atentia spre ceea ce nu este dorit.

Daca vrei sa schimbi lumea, schimba-te pe tine. Devino tu, mai intai de toate, un om asa cum ai vrea sa fie toti in lume. Devino tu un exemplu de gandire pozitiva, de succes, de ce vrei tu.

Si, in plus, poti fi cel mai mare ajutor pentru cei din jurul tau cand ii vezi asa cum isi doresc EI sa fie. Aceasta este influenta reala, adevarata. Este singurul fel de influenta pe care-l poti exercita, de altfel. Am scris acest articol cu intentia ca tu sa scoti ce are mai bun in el si sa te ajute sa devii ceea ce tu vrei sa devii. SuccesE!

sursa: http://www.ionut-ciurea.com/blog/articole/articole-dezvoltare-personala/legea-atractiei-acasa-si-la-birou/

vineri, 11 decembrie 2009

Cateva maxime

Tot raul spre bine
Esti ceea ce gandesti
Ce tie nu-ti place, altora nu face
Ce semeni, aceea culegi
Totul se intampla cu un sens
Miracolele exista pentru cei care cred in ele
Ce se aseamana se aduna
Nu conteazace face viata din tine, ci ce faci Tu DIN CE FACE VIATA DIN TINE
Daca traiesti in pacat vei cunoaste cancerul, daca traiesti IMPACAT vei trai ca-n ceruri.

Imbunatatirea inteligentei emotionale

EDUCAREA INTELIGENTEI EMOTIONALE

Pentru a reusi in viata Goleman considera ca fiecare dintre noi ar trebui sa invete si sa exerseze principalele dimensiuni ale inteligentei emotionale :
a) Constiinta propriilor emotii :
- sa fii capabil sa le recunosti si sa le numesti;
- sa fii in stare sa intelegi cauza lor;
- sa recunosti diferentele dintre sentimente si actiuni.
b) Controlul emotiilor :- sa fii in stare sa-ti stapanesti mania si sa-ti tolerezi frustrarile;
- sa fii in stare sa-ti exprimi furia natural, potrivit fara agresiune;
- sa fii in stare sa nu te autodistrugi, sa te respecti, sa poti sa ai sentimente pozitive fata de tine, de scoala si familie;
- sa-ti poti manipula stresul;
- sa ai capacitatea de a scapa de singuratate si de anxietatea sociala.
c) Motivarea personala (exploatarea, utilizarea emotiilor in mod productiv) :
- sa fii mai responsabil;
- sa fii capabil sa te concentrezi asupra unei sarcini si sa iti mentii atentia asupra ei;
- sa fii mai putin impulsiv si mai autocontrolat;
- sa-ti imbunatatesti scorurile la testele de creatie (realizare).
d) Empatia - citirea emotiilor :
- sa fii in stare sa privesti din perspectiva celuilalt;
- sa inveti sa-i asculti pe ceilalti;
- sa iti imbunatatesti empatia si sensibilitatea la sentimentele celorlalti.
e) Dirijarea (conducerea) relatiilor interpersonale :- sa-ti dezvolti abilitatile de a analiza si intelege relatiile interpersonale;
- sa-ti poti rezolva conflictele si sa negociezi neintelegerile;
- sa solutionezi problemele din relatiile interpersonale;
- sa fii mai deschis (asertiv, pozitiv) si abil in comunicare;
- sa fii mai popular si deschis, prietenos si implicat in mod echilibrat;
- sa fii mai implicat si plin de tact (delicat, atent, politicos) ;
- sa fii prosocial si sa te integrezi armonios in grup;
- sa fii mai cooperant, participant, serviabil, de nadejde, indatoritor;
- sa fii mai democratic in relatiile de afaceri, in modul de a te purta cu altii, modul de a-i trata.
Abilitatea emotionala trebuie sa fie dezvoltata astfel : coeficientul de emotionalitate sa reuseasca sa se ridice peste medie.

marți, 8 decembrie 2009

Barbatii dominanti - mai atragatori?

Manifestarea unui comportament dominant si puterea de atractie a barbatului asupra unei femei.

Caracterul dominant si importanta sa in evaluarea barbatului de catre femeie constituie un factor care poate explica efectul anumitor variabile in procesul de seductie.

Organizarea ierarhica este prezentata in toate grupurile umane. La primate, pozitia dominanta implica o probabilitate mai mare de transmitere a genelor, mai ales la masculi. Tot la primate, femelele trebuie sa isi dedice timpul si energia puilor, asta insemnand ca nu pot avea multi pui, fapt ce implica cautarea unui partener adecvat. Masculii sunt mai putini atenti la acest aspect, deoarece ei vor sa aibe cat mai multe ocazii de a-si transmite genele, implicandu-se in mica masura. In general femelele sunt atrase de masculi dominanti. Prin urmare, acestia au mai multe sanse de reproducere. La barbati, asteptarile cu privire la rolul fiecarui gen arata tocmai disocierea sexelor. Cercetarile arata ca dominarea, competitia si capacitatea de conducere sunt trasaturi masculine, in timp ce capacitatea redusa de dominare este considerata o trasatura feminina. Se stie ca barbatii pasivi si femeile agresive sunt evaluati negativ. In acord cu aceasta teorie a rolurilor, putem presupune ca barbatii dominanti sunt perceputi ca fiind mult mai atragatori pentru femei.
Pentru a verifica acest lucru, Sadalla, Kenrick si Vershure au efectuat mai multe experimente ce arata impactul acestei trasaturi in evaluarea barbatului.

La primul test, barbatii si femeile au vizionat un film mut cu doi protagonisti de acelasi sex ( barbati sau femei), dintre care unul manifesta comportamnete cu caracter dominant. Subiectii trebuiau sa-i observe pe cei doi si sa-i evalueze cu ajutorul a 17 perechi de adjective bipolare (atrgator/neatragator din punct de vedere sexual, dorinta de a-l avea/de a nu-l avea ca partener, apropiat/distant).
Rezultatele arata ca atractia sexuala pentru barbatul dominant este ridicata, comparativ cu cea fata de barbatul mai putin dominant, in timp ce in cazul femeilor nu exista vreo diferenta de perceptie a acestui aspect, fie ca este dominanta sau nu. Se observa ca o femeie care poate fi dominanta este preferata ca partenera, in timp ce un barbat dominant este ales pentru o relatie durabila.

Cercetari complementare au confirmat aceste rezultate, chiard aca barbatul este prezentat pe caseta video, prezentare insotita de un text care il descrie si de rezultatele unui presupus test referitor la comportamentul sau dominator…Atunci cand evaluarea este facuta de femei, barbatul dominant este evaluat ca exercitand o mai mare atractie.

Concluzie :

Capacitatea de dominare influenteaza atractivitatea sexuala a barbatului, dar nu are nici un impact asupra atractivitatii sexuale a femeii. Pentru cercetatori, aceste rezultate sunt compatibile cu teoria evolutiei si modelul animal, unde se observa ca dominanta potenteaza atractia masculilor, dar o influenteaza negativ pe cea a femelelor. Inca o data, regasim ceva din logica naturii in evaluarile noastre


sursa:http://www.e-psiho.ro/un-barbat-dominant-este-mai-dorit

Prima data!!! - Banc

Un cuplu celebra 50 de ani de căsnicie – nunta de aur.
Armonia și liniștea din familia lor erau celebre în tot orașelul, mergeau la biserica în fiecare duminică și toată lumea punea pe seama credincioșiei lor succesul căsniciei. Așa că un reporter se hotăraște să realizeze un interviu.
-Cum se face că de 50 de ani nu v-a văzut nimeni certându-va sau măcar ridicând tonul unul la altul?
-Secretul este la începutul căsniciei, în luna de miere. Ne-am hotarat să o petrecem la o cabană superbă pe creasta munților și am închiriat doi măgăruși pentru a ajunge acolo împreună cu bagajele noastre. La un moment dat, măgărușul soției mele s-a împiedicat și a căzut. Soția mea, deși se lovise, i-a spus animalului pe un ton calm “Prima dată”. Măgarul s-a ridicat și am continuat drumul. După un timp, s-a împiedicat din nou. Soția mea i-a spus, cu aceeași voce egala “A doua oară”.
Ne-am continuat călătoria, măgarul s-a împiedicat a treia oară. Atunci soția mea a scos un revolver și a împușcat măgarul în cap. Am făcut criză de isterie. I-am spus că e nebună să procedeze așa de crud cu bietul animal, că trebuie să consulte un psihiatru. Soția mea s-a întors către mine, m-a privit în ochi și mi-a spus calm “Prima dată”. A fost prima și ultima dată când ne-am certat!
sursa:http://cristianstavriu.wordpress.com/2009/10/07/magarul-mort-%C8%99i-familia-fericita-povestea-zilei/

luni, 7 decembrie 2009

You scare the shit out of people, they can't see how scared you are"

Mastering others is STRENGTH, mastering YOURSELF makes you FEARLESS

Pune-ti in evidenta calitatile fizice, spune "nu" prietenilor care te epuizeaza si nu-ti minimaliza succesele profesionale. Stabilirea unor obiective rezonabile, fara sa-ti propui sa atingi perfectiunea, te poate ajuta sa ai atat o viata profesionala de succes, cat si una personala, informeaza Evenimentul Zilei.

Psihologii te sfatuiesc sa nu-ti stabilesti teluri exagerate si nici sa-ti atribui in totalitate esecurile, daca vrei sa nu-ti pierzi increderea in tine la serviciu. Ajuta-ti prietenii chiar si atunci cand nu-ti cer acest lucru, dar invata sa mai si refuzi invitatiile care te obosesc.

La fel de importanta este increderea de sine in familie. Nu te izola daca tocmai te-ai despartit de partener si nici daca o anumita persoana te-a respins. Mai bine analizeaza motivele care au dus la aceasta situatie, ca sa observi ca nu esti singurul vinovat.

Expertii in psihologie te invata ce sa faci pentru a capata incredere in fortele proprii si sa te pazesti in acest fel de anxietate si depresii.
Daca ai avut un esec nu inseamna ca esti incapabil! Imparte-ti sarcinile in unele mai mici, pentru ca eforturile tale sa aiba rezultate pozitive, te sfatuiesc psihologii. La fel de important este sa ai o gandire flexibila.

"Persoanele care nu prea au incredere in ele isi atribuie in totalitate esecurile. Daca ai avut un esec, fii atent si la cauzele externe. Poate ca ai avut de indeplinit un numar prea mare de sarcini sau poate ca timpul alocat lor a fost prea scurt. Important este sa nu generalizezi. Daca ai avut un esec, nu inseamna ca esti incapabil", afirma Bogdana Bursuc, psiholog la Behavior Center, Bucuresti.

Si standardele prea ridicate iti pot scadea increderea in fortele proprii. "Exista persoane care orice ar face sunt nemultumite de ele insele. Problema apare adeseori din copilarie, cand au fost apreciate numai daca au obtinut rezultate excelente. In aceasta situatie, gandeste-te ca, daca o alta persoana ar face aceeasi greseala, poate ca i-ai gasi scuze mai usor", mai spune Bogdana Bursuc.

O alta solutie ca sa-ti intaresti increderea in tine este sa-ti identifici succesele. Nu-ti minimaliza rezultatele bune, ci, timp de doua saptamani, fa-ti o lista care sa contina numai lucrurile pozitive pe care le-ai realizat, te mai sfatuiesc psihologii.

Gaseste un echilibru intre timpul petrecut cu prietenii si cel rezervat doar tie! "Daca nu stii sa spui "nu" unor prieteni care vor sa va vedeti foarte des, vei ajunge sa nu mai stii daca vrei sau nu sa te vezi cu ei. Acest lucru poate duce la scaderea increderii de sine. Poti sa le spui simplu ca, in acel moment, vrei sa faci altceva decat sa te vezi cu ei si poti amana cu o saptamana intalnirea", iti recomanda Lena Rusti, psiholog la Mentarex Consult, Bucuresti.

Totusi, ajuta-ti prietenii cand au nevoie de tine, ca sa-ti intaresti increderea in fortele tale, te mai sfatuiesc specialistii. "Daca un prieten foarte sociabil de obicei se retrage deodata, este posibil sa aiba o depresie. Incearca sa-l ajuti, deoarece cand isi va reveni isi va da seama ca ai contribuit si tu la reusita, iar acest lucru te va face sa te simti valorizat", mai spune Lena Rusti.

Increderea in relatiile sociale iti poate aduce succes inclusiv pe plan profesional, in special daca iti doresti un job care presupune o comunicare intensa cu ceilalti. "Fobiile sociale pot aparea din cauza parintilor care-si compara copiii mai timizi cu alti colegi mai curajosi. Comparatiile intre copii le scad increderea in ei insisi, ii complexeaza sau chiar ii deprima", explica Cristiana Levitchi, psiholog la Cabinetul Ada din Capitala.

Fa masaje de relaxare daca ai cateva kilograme in plus! Nu-ti forma o parere proasta despre tine daca ai un defect fizic, ci gandeste-te ca ai multe alte calitati. "Daca ai cateva kilograme in plus, daca esti scund ori daca nu-ti place forma nasului tau, invata sa-ti accepti organismul asa cum este. Cu siguranta ai ochi sau maini frumoase. In plus, poti face masaje de relaxare, care te ajuta sa nu te mai uiti la tine cu dispret", completeaza Cristiana Levitchi.

SURSA:http://www.banknews.ro/stire/10581_intareste-ti_increderea_in_fortele_proprii.html

vineri, 4 decembrie 2009

Increderea in sine

Cum te vezi pe tine insuti? Sau cu alte cuvinte,…care este imaginea pe care o ai despre tine insuti?


Opreste-te putin si gandeste-te cine esti tu de fapt, nu ceea ce cred cei din jurul tau ca esti.

Incearca sa-ti dai seama cum te vezi tu de fapt. Imaginea pe care o ai despre tine este cheia succesului propriu.

Vei actiona in conformitate cu ceea ce crezi ca esti si poti sa faci asa ca imaginea de sine este extrem de importanta

Probabil ai intalnit destule persoane carora li se potriveste zicala “Unii oameni sunt cei mai mari dusmani ai lor”. Probabil i-ai vazut sau ii vezi chiar acum pe unii din prietenii tai stresati de atatea probleme : in relatie, la scoala, probleme cu parintii, depresie, si bineinteles complexele de inferioritate. Cu siguranta unele din problemele care apar nu pot fi evitate, nu stau sub controlul nostru pentru ca de fapt singurul lucru pe care il putem controla in viata asta este ATITUDINEA pe care o avem fata de ce ni se intampla.

Viata este 10% ceea ce ni se intampla si 90% Atitudinea pe care o avem fata de ce ni se intampla.

Este foarte important sa intelegi ca o imagine negativa de sine se pepetueaza. Comportamentul nostru tinde sa se repete aplicand la nesfarsit aceleasi tipare. Remediul e simplu : trebuie sa-ti schimbi felul in care te vezi pe tine insuti. Majoritatea oamenilor nu isi dau seama sau nu vor sa accepte ca trebuie sa se schimbe. Unii in mod exceptional par sa simta placere in autocompatimire si in senzatia ciudata de siguranta pe care le-o da aceasta.

Faptul ca TU citesti acum aceste randuri…arata ca vrei sa schimbi ceva in viata ta.

Mintea ta este bunul tau cel mai de pret. IN forma lui cea mai simpla se aseamana cu o cutie in care sunt plasate experiente si informatii pozitive si negative :

- Informatii negative : CE SPUN OAMENII DESPRE MINE si CE SPUN EU DESPRE MINE

- Informatii pozitive : CE SPUN OAMENII DESPRE MINE si CE SPUN EU DESPRE MINE

Ca sa fiu mai clar am sa dau cateva exemple. Iata cateva din informatiile pozitive pe care vi le pot da oamenii :

- « Arati fantastic !»
- « Arati intr-adevar fantastic ! »
- « Ai facut o treaba minunata ! “
- “ Ai putea sa faci asta, te rog, pentru ca stiu ca te pricepi foarte bine”
- « Multumesc, a iesit foarte bine »
- « Stiu ca daca o sa faci asta o sa iasa foarte bine »
- « Pot sa ma bazez pe tine »

Apoi mai sunt informatiile pe care ni le introducem singuri in minte :

- « Ma simt grozav »
- « Ma simt bine »
- « Pot sa fac asta »
- « Imi place cu adevarat sa fac asta »
- « Stiu ca o sa-mi placa »
- « Azi o sa am o zi grozava »
- “Ma pricep foarte bine sa fac lucrul asta”

Acum, iata cateva din lucrurile negative pe care ti le-ar putea spune cineva :

- « Arati ingrozitor »
- « Ai facut-o de oaie »
- « Iar ai dat-o in bara »
- “Ti-am spus eu ca se va intampla asa”
- « Stiam eu ca nu esti in stare sa faci asta »
- « Pur si simplu nu o sa reusesti »
- « Esti total inutil »
- « Nu pot sa ma bazez pe tine »

Acestea sunt cateva din lucrurile negative pe care ni se spunem singuri :

- « Ma simt ingrozitor »
- « Ma simt rau »
- « Nu pot »
- « Detest sa fac treaba asta »
- « Astazi iar o sa am o zi proasta »
- “Nu o sa reusesc”
- “Nu am niciodata noroc”

Creierul stocheaza toate aceste informatii de aceea e important sa controlam ce bagam in el. Daca bagi prostii..ies prostii. Bagi nesiguranta ..iese nesiguranta. Bagi incredere ..iese incredere.

De acum inainte ai grija ce ii lasi pe ceilalti sa iti bage in minte si ce iti bagi tu insuti in cap.

CUM SUNTEM CONDITIONATI ?

Cu totii suntem conditionati de experienta noastra de viata, asa incat reactiile, gandurile, emotiile, sentimentele, increderea etc.se dezvolta mai ales prin intermediul a trei forme de conditionare : copilaria, mediul in care am crescut si experientele din trecut.

Daca iti intelegi conditionarea din trecut si o folosesti asa cum trebuie poti sa faci pasul cel mare pentru schimbare.

Copilaria. Fiecare om se naste cu o gandire pozitiva. In primele saptamani, luni, ani din viata. oricarui copil.parintii il incurajeaza il ajuta si il motiveaza foarte mult. La inceput parintii administreaza continuu doze de incredere copilasului, zambindu-i mereu, spunandu-i : « Poti sa mergi de-a busilea », « poti sa vorbesti », « poti sa mergi » .

Toate acestea reprezinta conditionarea pozitiva De obicei cand copilul si-a dedzvoltat mobilitatea, conditionarea pozitiva inceteaza. Cuvintele parintilor se transforma in : « Nu ai voie », « Inceteaza » « Nu poti » «Nu esti in stare de nimic » « Esti prost ». In felul asta apare conditionarea negativa cu care toti ne-am confruntat.

Experientele din copilarie ne conditioneaza In mod natural creierul si ne afecteaza modul in care raspundem la experientele viitoare.

Mediul = cu cine umblam. Indiferent de mediul in care traiesti, esti inclinat la un moment dat sa i te conformezi. Se spune ca daca umbli cu Milionari este teoretic imposibil sa nu devii si tu unul.

Daca umbli cu AFCei toata viata e imposibil sa nu te traga in jos. Umbli cu oameni pozitivi, entuziasti si increzatori….incet incet ..ii copiezi.

Experientele din trecut – Experienta unui succes, inregistrata in creier iti dezvolta increderea si are ca rezultat convingerea ca “POT SA FAC ASTA”. Pe de alta parte experienta unui esec da nastere lipsei de incredere si dezvolta in subconstient convingerea : « nu pot sau nu o sa reusesc. »

CU cat gandesti mai mult ca NU POT sau NU SUNT IN STARE SA FAC ASTA, cu atat aceasta atitudine negativa iti va distruge restul celulelor pozitive din mintea ta


CUM SA-TI CONSTRUIESTI O IMAGINE DE SINE SANATOASA- care la randul ei iti va dezvolta fantastic increderea.

1. GATA CU SCUZELE. Nu cauta niciodata vreo scuza pentrru esecurile pe care le ai.Suunt pur si simplu scuze, nu justificari. Nu fac altceva decat sa te traga inapoi si sa te impiedice sa rezolvi situatia. Iata o lista cu cele mai frecvente scuze :

- Pur si simplu nu am noroc
- Sunt prea tanar ca sa am success
- Sunt prea mic de statura ca sa fiu cu o femeie frumoasa
- Eu nu sunt asa
- E vina parintilor mei
- Daca aratam mai bine
- Daca as fi fost mai sanatos
- Daca as fi avut mai multi bani …etc

Fa-ti o promisiune : NU VOI MAI CAUTA NICIODATA SCUZE

2. FII MANDRU DE TINE. Ia o hartie si scrie pe ea toate lucrurile unde esti foarte bun. POate esti mai inalt decat majoritatea barbatilor, poate esti mai destept decat majoritatea colegilor, poate ai un simt artistic mai dezvoltat, poate stii sa faci lumea sa rada in jurul tau…orice ar fi..scrie pe hartie care sunt punctele tale forte si fii mandru de ceea ce esti. ASTA ESTI TU si ASTA AI TU DE OFERIT. Da-i sansa mintii tale de a arata ce poate. Esti bun si vei fi si mai bun.

3. AI GRIJA DE ASPECTUL TAU FIZIC. Te-ai uitat in ultimul timp in oglinda ? Arati intr-adevar ca omul de success care vrei sa fii ? ( PUA., OM de afaceri etc. ?) Cum arata profesionistii ? Cum arata campionii ? Imbraca-te ca ei,…ingrijesete-te ca ei. Aspectul tau exterior e imaginea a ceea ce vrei sa fii. Cat de des am auzit oameni care spuneau « Ma simt excelent » numai dupa ce si-au luat o pereche de blugi noi sau si-au facut o freza noua.

4. VERIFICA INFORMATIILE CARE ITI INTRA IN MINTE..Imagineaza-ti un filtru sau o sita care sorteaza toate lucrurile negative care incearca sa-ti saboteze activitatea, Daca te surprinzi avand o atitudine autodistructiva..spune pe loc : « Nu o sa gandesc asta.. » si inlocuieste imediat gandul acela cu o constatare pozitiva. Ca si cum dintr-un cosulet cu capsuni le-ai alege si le-ai arunca pe cele stricate si aici e vorba doar de putin antrenament si hotarare.

5. FII CONVINS CA POTI. Credinta este un cuvant folosit mai ales intr-un context religios insa e un cuvant puternic, Ii respect pe toti cei care cred cu adevarat in ceva. De-a lungul istoriei oamenii i-au urmat pe cei cu credinta si convingere .

Am citit recent un clasament al celor mai mari sportivi din ultimul secol, un clasament in care Nadia Comaneci este pe locul trei pentru cele 7 note de 10 de la JO. Atentia mi-a fost atrasa de cel de pe locul 1. Nu a fost nici Pele, Maradona, Michael Jordan, nici Muhamad Ali…pe locul 1 a fost ales ROGER BANNISTER, un atlet..fara mari performante ales ..pentru impactul pe care l-a avut asupra sportului si lumii in general.

Daca nu ati auzit de el inca……iata povestea lui : Atletul şi medicul britanic ROGER BANNISTER este cunoscut ca omul care a alergat “mila miraculoasă”. La vremea sa, era larg acceptat că e imposibil pentru o fiinţă umană să alerge pe distanţa de 1 milă în mai puţin de patru minute.

Bannister credea că poate. El şi-a folosit cunoştinţele sale de fiziologie pentru a se antrena şi a-şi atinge scopul. În 1954 el în sfirşit şi-a împlinit visul, alergînd pe distanţa de 1 milă în 3,59.4 minute. Credinţa lui i-a determinat comportamentul şi prin aceasta a fost capabil s’ depaşească recordul. A devenit un model de succes !

Ce este şi mai remarcabil decît aceasta: la scurt timp, alţi atleţi au început să alerge 1 milă în mai puţin de 4 minute. Bariera psihologica a fost doborîtă. Toţi acei atleţi aveau resursele fizice pentru a atinge ţelul, cu toate acestea ei erau limitaţi de credinţele lor!
Cand a realizat performanta, Roger Bannister avea 25 de ani si era student. Ulterior el a devenit un neurolog si un profesor universitar reputat.

Daca tu crezi ca poti, rezultatul va fi aproape sigur un succes.

Crezand ca nu poti incepi sa eziti, apare teama de esec si rezultatul este apoape cu siguranta dezastrul.

6. VORBESTE POZITIV. De obicei facem exact pe dos. Daca spui « Nu ma simt prea increzator sa ma duc la tipa X sa ii iau numarul » ce se intampla ? Obtii exact acest rezultat. Un alt exemplu este « Nu ma simt foarte bine » Spune asta si te vei simti rau.

Printre exemplele de afirmatii pozitive sunt :
- Ma simt grozav
- Sunt increzator
- Am succes la pickup.
- Ma simt bine
- Sunt ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, (completeaza cu o afirmatie pozitiva)
- Sunt ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, (completeaza cu o afirmatie pozitiva)
- Sunt ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, (completeaza cu o afirmatie pozitiva)
- Sunt ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, (completeaza cu o afirmatie pozitiva)

7. NU TE TEME DE GRESELI. Este absolut imposibil sa faci o greseala daca nu faci nimic, dar daca nu faci nimic este imposibil sa realizezi ceva. Orice greseala este o experienta din care poti castiga informatii pentru incercarea viitoare. Cu cat incecrci mai mult cu atat vei avea mai multe esecuri dar si mai multe succese.

TINE MINTE : OAMENII DE SUCCES AU MULTE ESECURI. Ei nu se tem de ele. Ei folosesc esecurile ca sa invete ce trebuie sa faca bine data viitoare.

8. AI GRIJA LA MEDIUL IN CARE TE INVARTI. Daca traiesti mereu intre oameni care iti submineaza increderea in tine,care iti spun mereu ca n-o sa reusesti, care rad de tine atunci cand iti expui visele si sperantele, care au o atitudine negativa si dispretuitoare fata de risc si succes…iesi din mediul acela cat mai repede si gaseste-ti prieteni entuziasti, pozitivi si care sunt mai degraba « constructori » decat «demolatori ».
Daca te insotesti cu oameni care au o orientare spre succes va fi imposibil sa nu atingi si tu succesul.

9. Fa-ti o lista a succeselor. Incearca sa-ti amintesti cand ai avut success prima oara in activitatea ta. Fa-ti un caiet in care sa notezi fiecare experienta incununata de success din viata ta. In momentele cand iti pierzi increderea in tine si te simti descurajat. amintirea succeselor te pot ajuta sa te ridici mult mai repede.

Renunta la disperare

" In ziua de AZI daca ar fi sa te uiti in jurul tau cea mai frecventa stare pe care o intalnesti e cea de disperare. Lumea e disperata ca e criza, ca si-a pierdut jobul, sau poate ii e frica ca il va pierde, ca nu are bani, ca nu are o relatie asa cum si-o doreste etc.

Cand suntem disperati incercam din rasputeri sa aratam CE suntem, CE putem face, incercam sa demonstram ca si noi meritam, ca si noi trebuie sa fim bagati in seama.

Nu trebuie decat sa fii tu insuti, dar in societatea noastra nu suntem invatati ca e necesar un proces de autocunoastere si ni se pare o tampenie acest lucru.

Gandeste-te in felul urmator: cei care nu te inteleg nu vor fi convinsi de dovezile pe care vrei sa le aduci cu disperare, iar cei care te aprecieaza nu vor avea nevoie de dovezi. Pentru ei este evident cine esti pentru ca te prezinti si tu asa cum esti, autentic.

Va dau cateva exemple: cu totii am trecut prin situatii in care am vrut cu disperare un job. Daca te prezinti la interviu si esti disperat sa obtii acel job, este evident ca nu o sa il iei.

Ceea ce transmiti tu este nesiguranta, iar toate dovezile pe care vrei sa le aduci legate de educatia si experienta ta nu vor mai conta. Frustrarea este pe masura pentru ca tu intotdeauna consideri ca ai facut tot ce trebuia: ai explicat de toate, ai spus CLAR ce experienta ai, doar le-ai spus si ca stii bine limba engleza etc. Si degeaba.

Si au fost momente in care te-ai dus la un interviu si ti-ai spus: daca e sa fie pentru mine o sa fie. Te-ai prezentat asa cum esti, ai fost PREZENT la interviu, nu ai divagat si ai putut creea aceea relatia cu persoana din fata ta incat nu a fost nevoie de dovezi.

Daca e sa vedem aceasta disperare si la nivelul relatiilor, daca esti disperat sa ai pe cineva, pentru ca trebuie si tu sa ai pe cineva, pentru ca e varsta, pentru ca in doi e mai usor etc., nu faci decat sa indepartezi persoanele care ar putea fi interesate de tine. Daca esti OK cu tine si iti doresti o relatie care sa te faca sa te simti implinit pentru ca pur si simplu vrei sa iubesti, atunci aceasta va veni in viata ta fara prea mult efort si mai ales va fi relatia potrivita pentru tine.

Emerson spunea: “Indiferent cine esti, vorbesti atat de tare, incat abia te aud ce spui”.

Explicarea, dovezile, apararea nu fac decat sa te mentina intr-un vartej din care simti ca nu mai poti iesi. Incearca tot timpul sa vezi de ce simti aceasta disperare, ce anume ti-o creaza si incearca sa faci lucrurile altfel, incearca sa fii autentic. Imi vei spune: cum naiba sa nu fii disperat cand stii ca nu ai ce pune maine pe masa? Si eu te intreb: si crezi ca daca disperi te va ajuta sa pui ceva pe masa?

Incearca sa te relaxezi si iti vei da seama ca disperarea doar te consuma pe interior impiedicandu-te sa gasesti solutia la problema ta. In momentul in care constientizezi aceste lucruri, ai realizat de fapt ce important e sa fii tu, iar atunci o sa gasesti toate raspunsurile la problemele tale.

Nu uita este ca este mult mai usor sa fii disperat decat sa iti muti atentia spre tine! Fa alegerea potrivita!"

sursa:http://www.empower.ro/inteligenta-emotionala/renunta-la-a-fi-disperat/#comments

Cum convingi tu universul sa conspire la optimismul si fericirea ta

Povestea de astazi este despre cum convingi tu universul sa conspire la optimismul si fericirea ta. Dupa cum si numele-i arata, e o tehnica. Adica poate fi deprinsa si invatata de oricine.

Doua scenarii
Paradoxal, acum hai sa vedem doua scenarii.

1.Te trezesti la 6 dimineata, e devreme, n-ai dormit suficient, e liniste, deci tot restul lumii doarme (adica tu nu dormi, ca ei), mananci ceva acolo, te speli, te imbraci si iesi pe usa. Aceeasi liniste, semn ca altii inca dorm si tu nu.
2.Te trezesti la 6 dimineata, in pat e cald si in camera racoare iar combinatia dintre ele e placuta. Afara e asa o liniste, ca reusesti sa auzi cum fosnesc frunzele, ba chiar ai parte de un concert de vrabii si mierle in si bemol major. Sau unplugged, cum preferi. Marul din care musti e mai rosu pe partea asta si gustul e inedit: proaspat + caramel. Te speli si picaturile de apa rece te invioreaza instant iar gelul de dus are o textura energizanta. Pantalonii sunt placuti la atingere, in culoarea ta preferata si sosetele pufoase. Iesi pe usa, e atata liniste incat iti poti imagina ca e orasul tau (asta sau toata lumea doarme si tu nu, ca ai treburi).
Diferenta dintre cele doua paragrafe e vizibila si nu, nu e vorba de numarul de randuri. E folosirea (sau nu) a tehnicii microscopului pentru a fi mai optimist.

Zoom in, zoom out
Zoom in: un microscop te ajuta sa maresti imaginea, sa vezi in detaliu partile componente. Astfel, orice lucru cat de marunt devine dintr-o data palpitant. Nu iti imaginai ca e atat de complex.

Zoom out: partea cu adevarat nemaipomenita e ca odata ce ai vazut detaliile, cand dai zoom out si revii la marimea normala a obiectului analizat acesta este dintr-o data mult mai fascinant. Acum stii ca nu e de fapt vorba despre ceva banal.

Cum faci
Folosesc tehnica asta de atata vreme incat stiu prea bine ca e nevoie de un avertisment. Atentie, tehnica microscopului duce la stari inexplicabile de incantare!

Am stabilit deja ca avem la dispozitie doua miscari, zoom in pentru a mari imaginea si pentru a vedea detaliile si zoom out pentru a reveni la imaginea initiala si a vedea ansamblul.

Pentru a-ti crea o stare optimista, plina de curiozitate si de buna dispozitie, pune microscopul pe lucrurile care sunt parte a vietii tale zilnice si iti par deja banale. Foloseste-ti atentia, concentrarea si toate simturile de care dispui.

Priveste cu atentie, vezi toate detaliile. Observa textura, liniile sau rotunjimile. Adulmeca mai intai mancarea si simte mirosurile atat de variate care te inconjoara. Cauta sa deslusesti diferitele arome care se imbina in ceea ce nu pare a fi decat “mancare”. Asculta sunetele din jurul tau.

Pentru a da semnificatie tuturor acestor detalii apasa butonul de zoom out al microscopului. Micsoreaza imaginea, revino la scara initiala. Acesta e momentul ceva mai spiritual, in care lumea din jurul tau a devenit dintr-o data plina de sens si foarte complexa.

Exista o explicatie
Tehnica microscopului se explica prin legile psihologice ale perceptiei. Fiecare dintre noi percepem anumite intensitati ale stimulilor din mediul inconjurator, in functie de sensibilitatea noastra. Sensibilitatea inseamna asadar capacitatea de a sesiza un stimul cu o intensitate foarte scazuta – un sunet foarte slab pe care altii nu l-au auzit, mirosul unui parfum folosit intr-o cantitate foarte, foarte mica.

Sensibilitatea la stimuli duce la resimtirea mai intensa a acestora. Iar resimtirea mai intensa adauga buna dispozitie zilelor tale si sens lumii in care traiesti.

Tehnica microscopului este de fapt o tehnica de crestere a sensibilitatii la stimuli.

Cerc de “mai bine”
Martin Seligman – initiatorul psihologiei pozitive – spune ca fericirea are doua componente:

•placerea de moment si
•senzatia ca viata (ta) are sens.
Tehnica microscopului cuprinde ambele elemente ale fericirii: zoom in aduce placere si zoom out sens. Urmatorul paragraf este probabil cel mai important din intreaga poveste de pana acum. Este vorba despre cercul pozitiv al tehnicii microscopului.

Detaliile pe care le vezi cand folosesti microscopul iti creeaza placere. Placerea resimtita te face sa te simti bine (s-a dovedit stiintific ca placerea are acest rezultat surprinzator!) si te motiveaza sa repeti activitatea “vinovata”. Starea de bine combinata cu energia data de motivare te determina sa fii mai activ, sa faci multe lucruri si activitati. Ceea ce duce la o viata implinita si care are sens.


SURSA: http://www.empower.ro/gandire-pozitiva/optimism-lectia-3-tehnica-microscopului/

Tu ai zambit azi?

Incepem brusc, cu un exercitiu de vizualizare: tu in clasa intai, aveai un singur metru si un dinte lipsa. Ai zambit. Teoretic, as putea sa inchei acest articol aici. Pentru ca vei mai zambi de cateva ori pana la final, nu am sa o fac.

Afirmam in primul articol despre optimism ca acesta se invata prin practica. Comporta-te intr-un mod optimist si vei fi optimist. Articolul asta e cu si despre zambet. Zambeste (mai mult) si vei fi optimist.

Zambetul e comunicarea, comunicarea e un instinct…
Zambetul este un instinct – a zambi nu presupune un efort pentru noi. Unii cercetatori se jura ca si fetusii zambesc cand aud vocea mamei iar bebelusii nascuti orbi incep sa reactioneze la vocea mamei prin zambet in jurul varstei de doua luni.

Zambetul este un instinct pentru ca a evoluat dintr-un alt instinct, acela al avertizarii dusmanului ca a intrat unde nu trebuia, adica pe teritoriul tau. Felinele, canidele si primatele isi avertizeaza dusmanii sa o ia la sanatoasa dezgolindu-si dintii. Probabil ca prin evolutia inspre bine si (mai) aratos a danturii, am inceput si noi sa zambim, inlocuind sensul de avertizare cu cel de chemare.

Zambetul este o parte grozav de importanta a comunicarii. Acest truism a fost pus aici special pentru tine, ca sa zambesti. Pe scari, in lift sau pe culoare, ii zambesti vecinului sau colegului inca de dinainte de a-l saluta. Prietenii sau membrii unei familii isi zambesc si, fara a schimba vreun cuvant, stiu in ce stare de spirit se afla celalalt. Zambetul poate inlocui pe termen scurt comunicarea verbala.

) si – doua tipuri de zambet.
Poti zambi de nevoie si pentru ca situatia o impune. Iti contracti muschii din jurul buzelor, un alt muschi iti va trage in sus colturile gurii si… gata. I se mai spune si zambet Pan Am (o companie aeriana americana). Este un semn de amabilitate si curtoazie sociala. Va fi repetat in exact aceeasi forma pentru inca o mie de persoane. Un zambet Pan Am se observa, se simte si nici nu da prea bine in poze.

Al doilea tip de zambet e zambetul Duchenne (numit astfel dupa neurologul francez din secolul al XIX-lea care a descoperit cum lucreaza muschii fetei pentru a-l forma) – miscarea de sus plus ochii semi-deschisi, pielea se increteste in jurul lor, colturile sprancenelor coboara putin. In cazuri de extrema incantare, capul se lasa putin pe spate.

Zambetul Duchenne
Este irezistibil. Nu poate fi dictat de creier, ca zambetul Pan Am, de aceea este o expresie a unei stari profunde si sincere de bine, de multumire, de fericire.

Este contagios. Foarte rar se intampla ca atunci cand zambesti unei persoane sa nu ti se raspunda cu un zambet cel putin la fel de larg. Explicatia e simpla: zambetul e un semn de acceptare si apreciere. Zambetul vine deci in intampinarea unor nevoi umane cruciale.

Se aude. Creierul nostru preia si prelucreaza mesaje subliminale din felul in care suna vocea cuiva. Tocmai pentru ca zambetul se simte in voce, secretarelor si agentilor care fac vanzari prin telefon li se recomanda sa zambeasca inainte sa ridice receptorul. Probabil stii pe cineva pe care parca il vezi zambind in timp ce vorbeste cu tine la telefon. Zambetul, ai observat, face vocea mai calda si creaza o senzatie de apropiere.

Nu poate fi ascuns. Daca incerci in mod constient sa-ti reprimi zambetul, inchizand gura, ochii te vor trada ca esti fericit in acea clipa.

(Doar) cateva utilizari ale zambetului
•Binedispune. Pe tine si pe cei din jur. Am aratat mai sus de ce.
•Gandesti mai bine. Psihologul Paul Ekman a descoperit legatura dintre zambetul Duchenne si o activitate sporita a lobilor cortexului prefrontal, resedinta memoriei functionale. Adica o sa gandesti mai clar si mai creativ, gasind tot felul de solutii.
•Scurtcircuitezi starile de tristete si ingrijorare. Practic, te inveselesti singur. Explicatia este ca zambetul si fratele mai mare, rasul, stimuleaza zone ale creierului care elibereaza endorfine. Incearca sa te gandesti la lucruri triste in timp ce zambesti, daca nu crezi. O sa vezi, e imposibil.
•Atrage. Prieteni, si-mai-mult-decat-prieteni… Cand zambesti esti mult mai atragator decat cu o expresie serioasa. Ti se modifica trasaturile, pari mai abordabil si apare stralucirea aceea in ochi…
•Obtii timp de gandire. Pana calculeaza interlocutorul sinusul si cotangenta motivelor pentru care ai putea zambi…
De cate ori ai zambit citind acest articol? Stii ce face un liliac intr-un cuptor cu microunde? Ei bine, surprinzator, dar asculta muzica.

Iar optimistii zambesc de cel putin sapte ori pe zi.
sursa: http://www.empower.ro/gandire-pozitiva/optimism-lectia-2-zambetul-larg/

Optimism

Optimismul nu e o doar o calitate a unor oameni, in general veseli si care cred ca lor le ies lucrurile intotdeauna. Optimismul e o abilitate care se invata. La fel ca mersul pe bicicleta, nodul la cravata, crema de zahar ars per-fec-ta si vorbitul in public, optimismul se invata prin practica.

Printre primele cuvinte pe care le schimbam cu un interlocutor sigur auzim si un “Ce mai faci?”. Asta este punctul pe care ma concentrez azi: o ocazie, care apare des pe parcusrul unei zile, de a exersa pentru optimism.

Primul pas spre cultivarea optimismului este felul in care raspunzi la aceasta intrebare banala si aproape mecanica. Raspunsurile sunt deja testate si aplicate de mine. Functioneaza iar efectul este garantat. Arata cam asa:

Ce spui
Asadar, esti intrebat “Ce mai faci?”. Tu raspunzi, cu zambetul pe buze:

1.“Numai lucruri bune!”
2.“Numai ce vreau.”
3.“Imi merge nemaipomenit! Ba chiar imi alearga!”
De ce sa te plangi? De ce sa incepi sa-ti insiri neplacerile? Brian Tracy spune ca 80% din cei care te intreaba nu sunt interesati de fapt iar restul de 20% s-ar putea sa se bucure.

Trei efecte
Cand raspunzi astfel, spre deosebire de clasicele “bine-multumesc-si-tu” sau “nu-atat-de-bine-ca-tine” obtii trei efecte:

1.Celalalt zambeste sau chiar rade de-a binelea. Probabil ca i-ai inseninat ziua. Starea de buna dispozitie duce la intensificarea activitatii neocortexului. Practic, creste numarul de legaturi intre neuroni, ceea ce duce la un plus de energie nervoasa, la gasirea de solutii, la aparitia de idei noi.
2.Tu te simti mai bine. Pe langa faptul ca si la tine apare buna dispozitie cu aceleasi efecte fantastice, tu te mai bucuri si de bucuria lui!
3.Devii mai optimist ca ieri. Deoarece i-ai transmis interlocutorului tau ca esti o persoana vesela si bine dispusa, vei tinde sa-i confirmi acest mesaj de fiecare data cand veti mai interactiona. Pentru ca adezivul cel mai rezistent se afla pe etichetele pe care ni le lipim noi insine.
Ti-am prezentat acum trei raspunsuri optimiste, altfel, la intrebarea pe care sigur o auzi de cateva ori pe zi. Foloseste-le chiar acum cu prima persoana care te intreaba ce mai faci.
sursa:http://www.empower.ro/gandire-pozitiva/optimism-lectia-1-ce-mai-faci/

Iubire sau frica

Fiecare vede viata într-un fel personal, însă ea este la fel pentru toti.. diferenta de perceptie te poate face fericit sau nu.. Gândeste-te ce înseamnă sau ce este viata pentru tine, este important să stii si mai ales să fii sincer cu tine. În principiu ai două optiuni, iubirea sau frica.. [...]

Multi oameni, din ignorantă, inconstientă si iresponabilitate ajung să trăiască o viată care nu-i a lor. Trăiesc după clisee ca „viata e o luptă”, „viata e grea”, „tre’ să ai bani ca să..”, etc.. si pentru că nu sunt buni „luptători” se complac în rolul de victimă si „lasă garda jos” (în sensul că devin pesimisti si nu se mai implică să facă ceva pentru binele lor).

Ba mai mult, îsi construiesc scuze sub formă de piedici: „dacă as avea cutare chestie.. as putea face.. altfel nu…”, dacă nu stiu ce.. si uite asa săracii se trezesc victime, doar ca sunt propriile lor victime.

Ei bine fratilor, am mai citit, văzut, cercetat si am ajuns la concluzia că viata este perfectă, este exact cum ar trebui să fie, doar că unii au o „problemă de perceptie”.

Perceptia este cea mai importantă, pentru că ea „reglează” modul în care interactionăm cu societatea. Gândeste-te asa.. cum actionează o persoană care vede viata ca pe o luptă, cum reactionează o persoană care vede viata ca pe ocazie de a cunoaste, sau o persoană care crede că viata este o suferintă continuă si asteaptă să vină viata de apoi si exemplele pot continua..


FERICÍR//E ~i f. 1) Stare de multumire sufletească deplină. 2) Stare de satisfactie deplină.
TRISTÉTE s. f. stare sufletească apăsătoare; mâhnire, amărăciune; melancolie

Felul în care percepi viata te poate face fericit sau trist.. si tu poti shimba felul în care stau lucurile schimbînd lucrurile cărora le dai atentie.. Acordă atentie doar lucrurilor care te fac cu adevărat fericit (cele care îti fac plăcere nu sunt suficiente..).

Un învătat spunea următoarele lucruri: „Dacă totul merge bine, nu ai de ce să te plângi, dacă lucrurile merg prost, nu ai timp să te plângi, atunci ce rost are să te mai plângi vreodată?”.

În loc să te plângi mai bine faci ceva. Dar stai, dacă „gresesti”. Din nefericire multe persoane cred că este o virtute să „nu gresesti”. Asadar se abtin să aibă activităti „nesigure”, numai să nu cumva să gresească; si „fiind fără greseală” vor evidentia cu fiecare ocazie si vor face mare caz din greselile celorlalti. Orice nimic este exacerbat.. samd.


sursa: http://aerosoul.computerica.ro/bruce-lipton-noua-biologie-si-puterea-iubirii/

Despre Legea Atractiei - Ionut Ciurea

Acest post se refera strict la legea atractiei si la filmul-documentar The Secret, mai precis la ceea ce nu se spune in acest material (revolutionar pentru foarte multi oameni).

Aceasta nu va fi o critica acida a filmului. Legea atractiei este foarte utila, chiar esentiala in atingerea succesului (asa cum il defineste fiecare), insa nu suficienta.

Iata asadar cele 3 mari subiecte despre care nu se vorbeste in film, sau despre care se vorbeste foarte putin:

1. Informatie incompleta referitoare la stabilirea obiectivelor.
The Secret spune esentialul in stabilirea de obiective: ai nevoie sa stii ce vrei si sa te focalizezi pe acel lucru. Vizualizarea este foarte utila, implicarea emotionala este cheia. Creatorii The Secret au facut o treaba exceptionala in descrierea clara si simpla a acestor concepte. In NLP exista si alte elemente foarte importante cand iti stabilesti un obiectiv: sa te asiguri ca este ecologic, ca ai resursele necesare, ca esti aliniat cu acel obiectiv ca si nivele neurologice. Toate aceste verificari suplimentare te motiveaza puternic si te asigura ca pui scara pe zidul care trebuie.

2. Cum sa-ti controlezi gandurile inconstiente. The Secret spune ca tot ceea ce atragem in viata este rezultatul gandurilor noastre. Atragem lucruri bune sau rele, in functie de gandurile pe care le avem zi de zi, in mod consecvent. Trainerii si speakerii invitati in film vorbesc si despre gandurile inconstiente… care de fapt sunt responsabile in proportie de peste 90% de ceea ce atragem. De ce? Peste 90% din gandurile noastre sunt inconstiente. Nu stim ca gandim ceea ce gandim. Toate aceste ganduri inconstiente ne pot pune bete in roate. In The Secret nu se spune practic nimic despre controlul gandurilor inconstiente. Pentru acest lucru este nevoie de un control foarte, foarte bun asupra dialogului interior. Cum controlezi dialogul interior si gandurile inconstiente? Raspunsul, intr-un episod urmator.

3. Se spune prea putin despre actiune. Nu poti crea ceva fara actiune. Este pasul 3 din The Secret: “act”. Actioneaza dupa ce te-ai gandit la ceva. Actioneaza consecvent si cu o strategie clara in spate. Actiunea haotica iti iroseste energia si timpul. Se inseala amarnic cei care cred ca este suficient sa vizualizezi si sa-ti stabilesti obiective. Legea atractiei si legea detasarii spun ca primesti oportunitati, sanse, ocazii… actiunea clara, imediata si consecventa este cea care transforma aceste oportunitati in obiective indeplinite. Gandurile nu se manifesta pur si simplu. Edison a incercat de mii de ori pana cand a descoperit becul. Aceste incercari inseamna actiune, munca. Fara actiune toata pregatirea initiala este egala cu zero.
"
sursa:http://www.ionut-ciurea.com/blog/2007/04/04/the-secret-legea-atractiei-si-ceea-ce-nu-se-spune/

joi, 3 decembrie 2009

Eiffel - Made in Romania

Pe fiecare piesa de metal ce compune turnul Eiffel scrie:
"Made in Resita - Romania ".


Putini sunt cei care stiu ca simbolul Parisului, celebrul Turn Eiffel, a
fost realizat dupa o tehnologie inventata in Romania de inginerul
Gheorghe Panculescu.
Dupa ce a absolvit cursurile Politehnicii din Zurich , inginerul
Gheorghe Panculescu ajunge sa lucreze in cadrul companiei Eiffel, la
recomandarea marelui scriitor Vasile Alecsandri.
In 1878, Panculescu revine in tara pentru a construi calea ferata
Bucuresti-Predeal.
In acea perioada, inginerul inventeaza un sistem de imbinare a
traverselor de cale ferata, care avea sa revolutioneze constructiile
metalice. Astfel, datorita metodei de montare a sinei pe traverse in
afara spatiului caii ferate, Panculescu a reusit sa termine lucrarea
concesionata in mai putin de un an, desi termenul de livrare era de
aproape cinci ani.


Panculescu l-a gazduit pe Gustave Eiffel*

Impresionat de proiectul inginerului roman, Gustave Eiffel se
deplaseaza special la Valenii de Munte pentru a-l intalni pe
Panculescu, cel care avea sa devina inspector general al Cailor
Ferate Romane.
Eiffel a vrut sa vada tehnologia folosita de acesta la montarea caii
ferate.
In 1879, in casa unde se afla acum Muzeul Nicolae Iorga, francezul a
fost gazduit de Panculescu si a fost impresionat de genialitatea
inventiei romanesti.
Aici, Gustave Eiffel, care avea sa devina celebru, i-a vorbit gazdei
despre proiectul sau, inaltarea unui turn iesit din comun, la Paris
, pentru Expozitia universala din 1889.
Impreuna au discutat despre adaptarea tehnicii inventate de
Panculescu la constructia turnului, folosind subansamble metalice
confectionate la sol si asamblate dupa aceea, pe masura ce se inalta
lucrarea. Interesant este si faptul ca destinul celor doi ingineri
avea sa se incheie, in acelasi an, 1922.
*


Cunoscut in Franta, anonim in Romania *


Profesorul Eugen Stanescu de la Muzeul Judetean de Istorie si
Arheologie s-a numarat printre putinii cercetatori ai acestui inedit
episod.
A fost special in Franta pentru a studia cat de cunoscut este
aportul inginerului roman la ridicarea simbolului orasului luminii.
Studiind documentele acelor vremuri, profesorul a gasit un studiu
intitulat “Communication sur les travaux de la tour de 300 m ”, datat
1887, in care celebrul inginer Alexandre Gustave Eiffel precizeaza
ca turnul care ii poarta numele nu s-ar fi putut construi daca nu ar
fi aflat de tehnica inovatoare folosita de inginerul roman Gheorghe
Panculescu la constructia tronsonului de cale ferata Bucuresti-
Predeal. Din pacate, numele romanului este mult mai cunoscut in
Franta decit in tara unde s-a nascut.
Doar la insistentele profesorului Stanescu, o scoala generala din
Valenii de Munte poarta de la inceputul acestui an numele
inginerului Panculescu.