luni, 15 martie 2010

Prizonierii unor relatii TOXICE

Devii prizonierul unor relatii toxice de care te eliberezi foarte greu.

Exemplu:

De mai bine de un an, EL incearca sa se "extraga" dintr-o relatie sinusoidala, in care disputele verbale se transfera intr-o partida de sex salbatic, mistuitor si abisal.
" Senzualitatea ei nu e demonstrativa, dar are un caracter patrunzator si contaminant.
Decizia mea de a ne desparti se topeste sub mangaierea ei irezistibila si ma trezesc, pentru a nu stiu cata oara, incredintat unei noi aventuri, plina de promisiuni si excitare"

O astfel de poveste nu este neobisnuita. Uneori e nevoie de un timp considerabil si de numeroase umilinte pentru a intelege ca

JOCURILE AMOROASE DE MARE INTENSITATE NU INSEAMNA NEAPARAT SI O IUBIRE DE CALITATE.

Expansiunea erotica de tip sexual cu un partener nu este echivalenta cu faptul ca-l iubesti, nu este un semn sigur ca trebuie sa fiti impreuna si nu implica in mod necesar caracterul sanogen al relatiei voastre. Tot ce comunica ea este gradul inalt de CMPATIBILITATE SEXUALA dintre voi si eventual, faptul ca unul dintre voi este un profesionist al obtinerii placerilor sexuale.

Desigur, GRATIFICAREA RECIPROCA in plan SEXUAL este o conditie importanta a unei relatii COMPLETE.
Cu exceptia cazurilor rarisime de iubiri puternic spiritualizate , este greu de crezut ca relatiile sanatoase si durabile sunt posibile intre parteneri care nu sunt atrasi erotic unul de celalalt.

In fond , COMUNIUNEA EROTICA este ceea ce DISTINGE intre O RELATIE INTIMA si o PRIETENIE..


Sursa: Adrian Nuta - Psih Cuplului 2006

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu