luni, 15 martie 2010

O relatie cu cineva de care nu esti atras dpdv sexual..


Si daca se intampla sa fii intr-o relatie cu cineva fata de care nu simti atractie sexuala?

1. Te temi de intimitate si ai gasit o modalitate inconstienta pentru a o evita.

Intimitatea amoroasa i-ar permite celuilalt sa se apropie periculos de mult, sa impartaseasca cu tine ceva important, sa te cunoasca de aproape. Iar tu nu vrei asta. Astfel incat, intr-o relatie desexualizata, esti protejat de asumarea propriei vulnerabilitati in fata celuilalt.

2. Te indragostesti de persoane care nu te atrag fizic tocmai pentru ca, la nivel inconstient respingi relatiile sexuale. De ce ?

Poate ca ai fost victima unei forme de abuz, in copilarie sau adolescenta, poate te-ai simtit dominat sexual intr-o relatie anterioara sau ai fost crescut intr-un mediu fanatic religios, fiind programat impotriva exprimarii libere a sexualitatii.

3. Ai o nevoie nevrotica de control.

Cand esti atras erotic de cineva, acesta are deja putere asupra ta, iar intimitatea sexuala presupune un anumit tip de daruire si abandon.
Cum presiunea anxiogena a unei astfel de situatii este de nesuportat pentru tine, alegi inconstient parteneri care nu te "starnesc" sexual si in compania carora se te simti " sigur".
Distanta erotica iti creeaza iluzia ca detii controlul asupra relatiei, iar puterea iluzorie te mentine separat de suferinta abisala: sentimentul de a fi neputincios si neajutorat.

Meditatia e buna, dar stii ceva? Si actiunea e folositoare ;)


Sursa: A. Nuta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu