miercuri, 10 martie 2010

Incalzire globala sau de fapt racire globala?

Încălzire globală sau răcire globală?

pe 19 Iulie 2009 (Duminică). Ultima actualizare pe 06 August 2009 (Joi)



În ultima vreme, presa internaţională citează unii oameni de ştiinţă care vorbesc nu despre o încălzire globală, ci despre o încălzire globală mai puţin accentuată, sau chiar o răcire globală, sau chiar o mini eră glaciară.

Pentru momentul, consensul ştiinţific spune că Pământul trece printr-o încălzire globală datorită creşterii concentraţiei de dioxid de carbon din atmosferă datorită arderii combustibilior fosili care reprezintă sursa de energie pe care este construită societatea umană. Dar polemica ştiinţifică continuă despre încălzire globală sau răcire globală.




Schimbări climatice: încălzire globală, sau răcire globală? Adevărul prezintă un articol amplu unde trece în vedere argumente şi contraargumente pentru o răcire globală. D
e exemplu, ca argumente este faptul că temperatura oceanelor a scăzut în ultimii doi ani, iar ca contraargumente faptul că aşa se şi aşteaptă ştiinţa să se întâmple atunci când noi cantităţi de gheaţă arctică se topesc. Dar şi apoi, când nu mai e gheaţă de topit, nu va mai fi ce să stabilizeze temperatura şi atunci creşterea temperaturii ar exploda. Tu ce crezi că trăim: o încălzire sau răcire globală?

Şi Hotnews prezintă un articol amplu despre o posibilă răcire globală, unde domnul Don Easterbrook, cercetător în geologie şi climatologie la universitatea Western Washington din SUA se întreabă dacă încălzirea globală care a avut loc în ultimele decenii nu a fost cumva cauzată de activitatea solară, iar nu de cantitatea de CO2 din atmosferă. Pe siteul pe domnului profesor există mai multe articole bine documentate şi inteligibile despre evoluţia temperaturii din trecut şi predicţiile dumnealui pentru viitor. Practic, dumnealui crede că temperaturile vor continua să crească, dar nu atât de mult şi de grav precum prezice organismul internaţional care studiază schimbările climatice. Aceasta pentru că de fapt în următorul deceniu Soarele ne-ar trimite niţel mai puţină energie.

sursa: http://www.green-report.ro/stiri/pincalzirea-globala-este-de-fapt-o-racire-globalap

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu