marți, 12 ianuarie 2010

Psihologia/Pishoterapia/Psihiatria

Cui se adreseaza psihoterapia?

Psihoterapia sau "tratamentul" sufletului se adreseaza
atat persoanelor adulte cat si adolescentilor,
atat copiilor dar si varstnicilor,
atat celor care traverseaza situatii dificile,
care au suferit diverse traume emotionale
cat si oamenilor care vor se se cunoasca mai bine,
celor care doresc sa invete noi modalitati de relationare cu ceilalti, sa-si dezvolte abilitatile personale
dar si persoanelor care vor sa-si rezolve diverse probleme de viata.

Cine este psihoterapeutul?

In Romania, adesea psihologul (psyhe =­ suflet, logos ­ cunoastere) este confundat cu psihiatrul (psyhe ­ suflet, iatros ­ vindecare). Daca psihologul are la indemana "doar" forta cuvintelor, psihiatrul este abilitat sa intervina si medicamentos, ambele profesii urmarind imbunatatirea performantelor celor care le cer sprijinul, refacerea echilibrului emotional.
Si mai des confundam psihologul cu psihoterapeutul.

Psihoterapeutul, dupa absolvirea unei facultati de psihologie sau medicina cel mai adesea, a unui master, urmeaza ani lungi de formare intr-una sau mai multe directii terapeutice si obligatoriu un minim de 150 de ore de dezvoltare personala. Aceasta formare ii dau dreptul sa obtina Atestatul de libera practica din partea Colegiului Psihologilor din Roamania. Este de dorit atunci cand te-ai hotarat sa apelezi la serviciile unui psihoterapeut sa verifici daca el(ea) este acreditat de acest Colegiu.

Ce fel de psihoterapie mi se potriveste?

Fiindca internetul este omniprezent poti sa te informezi si despre diversele forme de psihoterapie. Cu un singur click pe Google poti afla ce inseamna terapie cognitiv-comportamentala sau analiza tranzactionala, gestalt-terapie sau programare neuro-lingvistica, psihanaliza jungiana sau adleriana, psihodrama clasica sau terapie sistemica, ca sa schitam doar cateva dintre cele mai importante curente terapeutice din cele peste 100 existente la ora actuala in lume. Cand vrei sa apelezi la serviciile unui terapeut impreuna cu iubitul/iubita, sotul sau sotia atunci apelezi la o terapie de cuplu. Atunci cand parintii implica copilul sau copii numim aceasta forma terapeutica terapie de familie.

http://www.romedic.ro/clinica-oana-nicolau

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu