miercuri, 7 aprilie 2010

Povestea vietii tale

Vreau sa-ti spun o poveste cu care esti deja familiarizat, dar la care nu ai reusit sa te uiti ca la o poveste si atat. Imagineaza-ti sau aminteste-ti imaginea copilului care ai fost, liber exprimat, fericit, care nu-si dorea altceva decat iubire si nu avea nevoie decat sa fie.


Faceai si spuneai ce si cand simteai, fara sa te temi ca vei fi judecat, respins, criticat… Aveai in interiorul tau toata iubirea si maretia lumii…


Apoi insa ai crescut si ti-ai dorit sa afli cine esti. Pentru asta, te-ai uitat in jur, in privirile, cuvintele si gesturile celorlalti, care au jucat rolul unor “oglinzi”, in care doreai sa te vezi asa cum esti. Si ai inceput sa te adaptezi in permanenta la imaginile pe care le vedeai in acele oglinzi, pentru ca ai inceput sa crezi ca nu esti indeajuns de bun, de frumos, de destept, pentru a fi iubit si acceptat de ceilalti.


Poate ca ti s-a spus ca pentru a ajunge “cineva”, trebuie sa fii intr-un anume fel si ai incercat din rasputeri sa fii astfel. Iar cand nu ai reusit, te-ai criticat si te-ai intristat.


In permanenta ai incercat sa adaugi cate ceva la atitudinea ta, la cine esti, pentru a te integra in aceasta lume.


Ai inceput sa te plangi la fel ca cei mari, sa crezi ca viata e grea, apoi ai inceput sa judeci la fel ca cei din jurul tau, sa creezi drame si povesti despre orice detaliu al vietii tale.



Numai ca nicio oglinda nu a fost destul de curata si de clara, astfel incat sa te vezi asa cum esti in realitate. Si asa a aparut nefericirea. Ca o consecinta a discrepantei intre cine esti in interior si cine arati sau te straduiesti in permanenta sa fii…



Probabil ai ajuns sa te intrebi cine esti… Probabil ai cautat fericirea in o multime de surse exterioare (succese, relatii, bani, obiecte) dar de cate ori le-ai gasit, fericirea a fost efemera.

Si am sa-ti spun ca singura cale de a accesa puterea, fericirea, pacea interioara, este sa afli cine esti, sa te intorci acolo, la punctul zero, unde erai autentic si neinfricat.

Sa te imprietenesti cu povestea vietii tale, sa o iubesti si sa te iubesti pe tine…

Sa inveti sa traiesti dincolo de poveste, dincolo de drame si de neimplinire.


Nicoleta Svârlefus

http://www.damaideparte.ro/index.php/traieste-viata-pentru-care-ai-fost-creat-experienta-de-a-fi-intreg-complet-si-perfect/788/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu