Cele mai ingrozitoare pierderi sunt acelea pe care nu le observam." - S.N.Lazarev
"Există lucruri care ştim că sunt imposibil de realizat, până când vine cineva care nu ştie acest lucru şi le realizează." - Albert Einstein
Este in analogie cu semnele fixe ( Taur, Leu, Scorpion, Varsator ), cu planeta Venus si cu octava ei superioara, Neptun. Corespunde oricarei forme de posesivitate: fata de persoane iubite, animale, obiecte, tipare, credinte, idei etc.
Karma de posesivitate reprezinta toate dezechilibrele emotionale, dorintele si pasiunile nestapanite, incapatanarea, orgoliul, egocentrismul, arata ca nativul are o perceptie gresita asupra vietii, indica toate problemele sentimentale, cele legate de sexualitate, de putere si de bani.
Acest model de karma conduce in viata actuala la relatii frustrante si nemultumitoare datorita restrictiilor emotionale din vietile precedente. In general, nativul a avut in vietile anterioare probleme in a-si trai liber propria emotivitate. Frica si nesiguranta il impingeau sa vada pericole si dusmani pretutindeni si sa traiasca intr-o relatie inchistata, manifestand o posesivitate excesiva, abordand un comportament psihopatologic. Pentru acest tip de nativ si sexualitatea a jucat un rol foarte important, fiind un mijloc de "a tine legat",de a manipula obiectul dragostei sau al posesivitatii sale.
Acest tip de karma este foarte greu de depasit datorita naturii fixe a semnelor implicate, iar nativul tinde sa reia atitudini din vietile anterioare. De asemenea, este posibil ca in fostele existente individul cu acest model sa fi murit tocmai datorita acestor atasamente: din cauza unor boli sexuale, din cauza persoanei/ pentru persoana pe care o iubea si pe care o considera posesiunea lui, sau din cauza pierderii bruste a puterii si a stabilitatii materiale.
Karma de posesivitate se rezolva prin diferite pierderi: de bani, furturi, pierderea persoanelor iubite prin moartea sau plecarea lor, rasturnari de sansa etc. sau prin probleme de natura sexuala, capricii, obsesia ascensiunii sociale. Planeta Neptun, prin pozitia ei in semn si casa, arata prin ce mijloace se poate sublima acest tip de karma: prin utilizarea inspiratiei, creativitatii, prin dezvoltarea compasiunii, a iertarii si a Iubirii fara atasament(neconditionate). De asemenea, se pot manifesta calitati pentru muzica, vindecare, clarviziune, intuitie, sau inceperea unei evolutii spirituale. Individul trebuie sa invete increderea prin puterea lui Neptun, sa invete sa transceada materia si sa intre in contact cu dimesiunea spirituala a legaturilor sentimentale sau amicale, dar mai ales sa invete sa-i simta pe ceilalti in mod empatic, intelegandu-le sensibilitatea si acceptandu-le libertatea.
Un alt efect al karmei de posesivitate este dezechilibrarea chackrei sexualitatii, Swadhishtana chackra care guverneaza organele genitale, sistemul reproductiv, nervul sciatic, abdomenul, vertebrele lombare si glandele suprarenale. Perturbarile energetice la acest nivel se manifesta prin: lipsa de control in relatiile cu alti oameni, emotivitate extrema, reprimarea instinctelor, sentimente de vinovatie, tristete, frica nejustificata fata de diferite subiecte (apa, intuneric, necunoscut, oameni, aglomeratie, batranete, boala, Dumnezeu, singuratate, abandon etc.), placere exagerata de a manca, agresivitate sexuala, renegarea si refularea sexualitatii sau supraaprecierea si accentuarea ei, comportament ostil fata de sexul opus, mimetism social, dificultati financiare.
Problemele de sanatate care pot aparea datorita persistentei si accentuarii acestor dezechilibre sunt : tulburari emotionale si caderi nervoase, dureri in zona pelviana, afectiuni ale organelor genitale, probleme cu rinichii, prostata, frigiditate, impotenta, etc.
Ca orice tipar si structura, karma de posesivitate se va manifesta pe mai multe nivele si planuri, sub diferite forme. In continuare voi incerca sa creionez cele mai importante forme de manifestare ale acestui model.
1. In planul fizic si material: atasamentul exagerat fata de obiecte si bani. Acest individ va munci numai pentru acumularea de bunuri si bani, va insela si va minti daca va fi nevoie pentru a le obtine, va renunta la iubire sau familie pentru stabilitatea materiala si financiara, si nu va cheltui niciodata din ce a acumulat decat daca este obligat de imprejurari. Toate acestea datorita credintei ca valoarea unui om este data de valorile materiale pe care le detine. Pe acesti indivizi ii intalnim in tribunale judecandu-se pentru mosteniri si-i regasim perfect in scrieri precum „Avarul" lui Moliere. Datorita fricii permanente ca vor ramane fara pretioasele lor bunuri materiale sau fara bani, cel mai adesea se imbolnavesc de sciatica.
2. Planul emotional: confundarea iubirii cu nevoia hormonala si cu nevoia prezentei persoanei iubite, care usor-usor devine pentru individ ceva ce-i apartine, privand-o de libertatea care i se cuvine fiecarui om.
Un exemplu tipic pentru acest model de manifestare il avem in scrisorile lui Mihai Eminescu catre Veronica Micle:
„Te-aş acoperi toată cu sărutări, cum argintarii îmbracă cu pietre scumpe icoana Maicii Domnului, dacă ai fi de faţă; aş face-o în gând, dacă n-aş fi atât de gelos precum sunt. Tu îmi faci imputarea că nu-ţi vorbesc de loc de amor - dar tu nu ştii că amorul meu e un păhar în adevăr dulce, dar în fundul lui e plin de amărăciune. Şi acea amărăciune, care-mi turbură pururea amintirea ta, e acea gelozie nebună, care mă face distras, care mă amărăşte şi când eşti de faţă, şi când nu eşti. Veronicuţa mea, dacă acest sentiment care tâmpeşte mintea şi stinge-n om orice curaj de viaţă, n-ar învenina pururea zilele şi nopţile mele, dacă n-ar fi ingredienţa fatală a oricărei gândiri la tine, aş fi poate în scrisorile mele mai expresiv şi mai vorbăreţ. Tu trebuie să ştii, Veronică, că pe cât te iubesc, tot aşa - uneori - te urăsc; te urăsc fără cauză, fără cuvânt, numai pentru că-mi închipuiesc că râzi cu altul, pentru care râsul tău nu are preţul ce i-l dau eu şi nebunesc la ideea că te-ar putea atinge altul, când trupul tău e al meu exclusiv şi fără împărtăşire. Te urăsc uneori pentru că te ştiu stăpână pe toate farmecele cu care m-ai nebunit, te urăsc presupuind că ai putea dărui din ceea ce e averea mea, singura mea avere. Fericit pe deplin nu aş fi cu tine, decât departe de lume, unde să n-am nici a te arăta nimănui şi liniştit nu aş fi decât închizându-te într-o colivie, unde numai eu să am intrarea. Şi această amărăciune e uneori atât de mare, încât pare c-aş fi vrut să nu te fi văzut niciodată. E drept că viaţa mea ar fi fost săracă, ar fi fost lipsită de tot ce-i dă cuprins şi înţeles, e drept că nu te-aş fi strâns în braţe, dulce şi albă amică, dar nici n-aş fi suferit atât, nici n-aş fi trăit pururea ca un om care duce un tezaur printr-un codru de tâlhari. Oare acel om, pururea în pericol de a-şi arunca viaţa pentru acel tezaur şi pururea în pericol de a-l pierde, nu-şi zice în sine uneori că, cu toate că iubeşte tezaurul, ar fi fost - nu mai fericit, dar mai puţin nefericit să nu-l fi avut?. Aşa te iubesc şi eu - mai mult decât viaţa, mai mult decât orice în lume şi pururea cu frica-n sân, aş vrea să mor or să murim împreună, ca să nu mai am frica de-a te pierde."
Consider ca aceasta scrisoare este mai graitoare decat orice alt exemplu pe care as fi putut sa-l dau si ca oglideste perfect toate manifestarile pe plan emotional ale karmei de posesivitate. De aceea, nu voi mai spune decat ca bolile declansate de un astfel de dezechilibru sunt cele ale sistemului de reproducere si ale organelor sexuale.
3. In planul mental, al ideilor, il gasim pe individul caruia i se potriveste foarte bine zicala „Are idei putine, dar fixe." Acesti oameni se nasc cu anumite idei si preconceptii, sau sunt atat de bine indoctrinati in perioada de formare, incat nu vor accepta parerile celorlalti nici macar in fata celei mai logice demonstratii. Acesti oameni au permanent convingerea ca doar ei au dreptate si ca punctul lor de vedere este singurul corect si valabil.Tot aici se incadreaza si cei care refuza total orice idee cum ca lumea e doar o iluzie, ca nimic nu e asa cum pare, sau ca lumea materiala este guvernata de energii si entitati subtile. In aceasta categorie se inscriu atat materialistii lui Newton cat si unii traditionalisti: medici, oameni de stiinta etc.
4. Nici la nivel spiritual lucrurile nu se schimba, din pacate. Aici intalnim bigotii, fanaticii, si in general, oricine refuza un sistem de credinte diferit de al sau. Tot in aceasta categorie ii intalnim pe cei care l-au ars pe rug pe Giordano Bruno si pe cei asemenea lui...In general, oameni care considera erezie sau nebunie orice domeniu care este peste nivelul lor de intelegere si perceptie.
Daca tragem o concluzie din exemplele de mai sus, observam cateva elemente comune: teama de schimbare si dorinta. Un nativ cu o karma de posesivitate, va face orice este posibil pentru a nu schimba nimic in viata si in structura lui, si pentru a-si indeplini dorintele. De aceea, sunt recunoscuti pentru egoismul lor, pentru tiparele in care actioneaza mereu, si pentru enorma lor forta de manipulare in toate planurile si sub toate formele. Putini sunt insa cei care vor recunoaste aceste lucruri despre ei, datorita egoului care nu-i va lasa niciodata sa perceapa lucrurile asa cum sunt, in natura lor adevarata...
Gautama Buddha vorbeste foarte mult despre dorinta. El explica cum dorinta este cea care ne face sa revenim mereu pe pamant, sa ne reincarnam, pentru ca ne-am atasat inclusiv de viata...Sau mai bine zis, de ceea ce credem noi ca este Viata, asa cum am reusit sa o intelegem si sa o cunoastem in incarnarile de pe aceasta planeta si din aceasta dimensiune...Bineinteles, Gautama Buddha vorbeste despre un cu totul alt tip de dorinta decat cel pe care vi l-am prezentat eu pana acum, si care caracterizeaza toti oamenii, indiferent de tipul de karma si lectii...
Revenind la karma de posesivitate, sa vedem cum am putea sa ne purificam si sa ne eliberam de ea, pentru a putea zbura liberi precum vulturii. Nu degeaba nivelul cel mai inalt de expresie al Scorpionului este Vulturul sau Magicianul, si nu intamplator excentricul si inovatorul Varsator face parte din tiparele acestui model karmic.
Asadar, purificarea unei astfel de karme este strict legata de sublimarea dorintelor de orice fel, de inceperea unui drum spiritual si de practicarea Iubirii sub toate formele ei. Este indicata meditatia, rugaciunea si orice actiune sacra.
Dar mai ales, acesti nativi trebuie sa inteleaga ca schimbarea este principul dupa care functioneaza Universul si ca lumea in care traim, asa cum o cunoastem pana acum, este doar o iluzie...
Sa spargem dar toate tiparele din noi si oglinzile din jurul nostru, si sa dam voie sufletului sa acceada la noi perceptii si dimensiuni, mai ales acum, cand vremurile pe care le traim incearca sa ne ridice pe toti la un alt nivel de constiinta...
„Tot ce este cu adevărat măreţ şi înălţător este creat de omul care poate trudi în libertate." - Albert Einstein
vineri, 20 noiembrie 2009
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu